Årsresumé 2012

Året började med att jag hade en photoshoot med temat musik/instrument tillsammans med Sophie och Jemina. Efter det hände inte sådär jättemycket. Jag hann fylla 18 år och ta körkort.

I februari åkte jag tillsammans med några i min klass till en skola i Holland. Jag fotade sevärdheter i Amsterdam, var på ett forna koncentrationsläger och hade en underbar vecka tillsammans med trevliga holländare. 

Mars var månaden då jag uppgraderade mig från Canon EOS 1000d till Canon EOS 5d mark II. Det måste vara det bästa jag gjort hittills. Jag började fota allt mer människor och porträtt och lärde mig mycket mer gällande fotografering.

Jag började fota allt mindre natur, men på våren blev det lite sådana bilder ändå. Jag beställde hem ett nytt objektiv också: Canon EF 50/1,4 USM och det blev en ny favorit (även om 85:an är snäppet bättre). Nu började jag dessutom baka en massa cupcakes och så fotade jag mina första djurbilder, på en supersöt hund: Teddi

Maj var månaden jag stressade med skolan för att få det sista gjort innan sommarlovet. Jag hann inte fota så mycket, men en spontan photoshoot med Laura på en rast lyckades jag i alla fall klämma in. Maj måste förövrigt ha varit den bästa sommarmånaden det här året - så varmt och fint väder hela månaden!

Juni måste ändå vara den månad jag fotat mest i. Jag hade flera photoshoots (1, 2, 3) med min syster och så fotade jag min kusins konfirmationsbilder och Sandras studentbilder. Bortsett från allt regn är juni en av mina favoritmånader från det här året, speciellt gällande fotograferingen.

I juli var det dags för bröllop och jag fick äran att fota bröllopsbilderna. Det är nog det roligaste "fotojobbet" jag gjort hittills. Jag fotade också ganska mycket motljusbilder, hängde mycket på stranden och åt mängder av glass. En fin månad som avslutades med ett åskoväder

Innan skolan började igen i augusti hann jag med en hel del. Först var jag en vecka i Paris tillsammans med familjen och det var ju en upplevelse i sig. Sedan hann jag med en hel del photoshoots tillsammans med min syster och Jemina. Sedan började jag skolan igen och det innebar noll fotografering.

Nu kommer vi till mina favoritmånader! Vi börjar med september. Jag hade en photoshoot tillsammans med Laura, och det är fortfarande en av mina favorit-photoshoots. Ljuset i den allé vi befann oss i var helt perfekt, träden var fortfarande lite gröna men ändå fanns det orangea löv på marken. I september hann jag också med en resa till Åland var jag aldrig har varit tidigare. Fint ställe!

Och så en till favoritmånad! Jag fotade tillsammans med Laura och Ronja och bilderna blev jättefina, enligt mig i alla fall. Jag lyckades faktiskt pricka in två photoshoots med Ronja i oktober och resultatet blev bra från båda. I slutet av månaden åkte jag tillsammans med Sophie till Gran Canaria i två veckor. Ett perfekt avslut på en bra månad.

Första vintermånaden. Första frosten. Jag byggde upp en fotostudio här hemma och fotade lite bilder med Ronja. För övrigt var månaden ganska "död" på fotograferingsfronten. Om jag fotade något var det antingen snön eller stjärnhimlen. 

Och den sista månaden - december. Nu har jag börjat inse ljussättning i bilderna och hittat mitt "sätt" att redigera bilder. Det är väl egentligen först nu jag känner att jag vet vad som är jag gällande fotografering. December har bjudit på en massa skoj - allt från snö till photoshop-lekande. En helt okej månad med inte allt för många photoshoots utan mest bara naturfoto.

För att sammanfatta lite: Mina favoritmånader då det kommer till foto har definitivt varit juni, september och oktober. Den största utveckligen skedde nångång i juni skulle jag tro. I alla fall känns det som så då jag tittar tillbaka i arkivet på alla bilder. Vad tycker ni? Ser ni någon utveckling? Och vilken är er favoritbild från alla dessa månader? :)underbara bilder :)
Kram!

Irma - irmalaleh.blogg.se

http://irmalaleh.blogg.se/

åh så himla fina bilder!

sjukligt fina bilder!
-haha ja men precis, håller med dig! :D
återigen tack! <3
Hur ser nyårs planerna ut då? :D Ska ni också skjuta raketer? :) kram!

Hej Jarina!
Vilket härligt foto-år du har haft! :)

Vilka foton du tar! underbara!

shiit vilka fina bilder du tar! Verkligen jättefina!! :)

Du verkar ha haft ett jättefint år! :)

Emma - my blog, my life

http://eemmafernhagen.blogg.se

grymt fin blogg! Bloglovinbyte?:D

Tack så mycket :D så fina bilder du tar!

Svar: Haha, tack! :)

Jag tror att jag kanske börjar veta lite vart jag vill söka. Jag vill alltså studera grafisk design o tänker söka till Aalto fastän det är skitsvårt att komma in. Sen vet jag inte vad jag ska göra med mitt foto - novia för aalto o novia har urvalsprov på samma dag... :/ Annars tänker jag söka till Lahden ammattikorkeakoulu, metropolia,Novia (ifall jag ångrar mig..) + någonting annat och till västra nylands folkhögskola som plan B. Och så söker jag till Sverige. Där får man söka till 21 utbildningar istället för 5 här i Finland..!

Och så har jag ingen aning om hur man ska hinna göra förhandsuppgifter till så många skolor som möjligt när alla skolor har upp till 5 förhandsuppgifter..?? Det gäller bara att välja och satsa fullt! ;) Hur går det själv? Har du alls någon aning om vart du ska söka? :)

Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

http://yohannafotograferar.blogg.se/

Åh så många fina bilder!
Min favorit är helt klart den från September, grymt fin! :)

Ellen (alatariel)

http://alatariel.papper.fi

Jätte kiva inlägg! :)

-Tack återigen och desamma! :D
Vad tycker du om mina bloggtips? :D kram!
grymma bilder!

gud, jag älskar februaribilden!

Hoppas du får ett minst lika bra 2013,och många fina bilder.
Jättebra blogg också!Ha ett gott nytt år!

Gud vilken fin blogg!

Fina bilder!

Så fina bilder!

ERIKA EDORSSON

http://edorsson.blogg.se

Du är så duktig!!

Jätte fint inlägg! Gott nytt år!

så fina bilder!

Gott nytt åt lite i förväg på dig ! :D
Har du någon favoritlåt som är lite "gammal" som du spelar fortfarande? :D
Kram!
o goosh vilka fina bilder ännu en gång!

Ha ett riktigt trevligt gott nytt år! :D

Otroligt fina bilder!! :)

Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

http://nehaexponerar.blogg.se/

Superfina bilder:D

Vilka underbara höst-& sommarporträtt!

Oktober bildern är min favorit, jätte fin är den! :)

Åh vilka fina bilder, alla var helt underbara =)

The one and only Sandra! :D

När ska vi ha en till photoshoot? :D du e den ända som nånsin ha lyckats ta bra bilder på mej så sku va kul me lite flera snygga bilder :P

Namn:


E-mail (publiceras ej):


Hemsida/Blogg:

Jarina Leskinen

Jag är en 25-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället ekonomi, jobbar med marknadsföring och fotograferar en hel del. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Hoppas du trivs!

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar