Årsresumé 2014

Året började jag och Markus i Norge och sedan blev det en snabbvisit till Sverige också. Skolan började snabbt efter det och jag fotade mycket snöfyllda Åbolandskap och dessutom hann jag fira min 20-års dag både i Åbo med kompisarna och i Hangö med släktingarna.

Skolstressen var ett faktum och jag hade fullt upp varenda dag kändes det som. På något sätt hann jag ändå med att inreda en del och dessutom gå kursen i Fotoskolan. Som tur var våren precis bakom hörnet.

Plötsligt blev allt betydligt lugnare. Jag hann med långa fotopromenader och fotade ganska mycket under mars-månad. Några av mina favoritbilder blev tagna då Sarah ställde upp som modell. Jag fick också några bilder på mig och Josefin tillsammans och sedan var det plötsligt dags för en resa till andra sidan jorden!

Halva månaden befann jag mig i USA och efter det hann jag inte göra så mycket mer än att försöka övervinna jetlagen. Skolan pågick i ett par veckor och sedan började jag redan jobba. 

Jag gick sista kursdelen i Fotoskolan och kom fram till att det hade gett mig mycket inpsiration inom landskaps- och naturfotografering. Nu började det också vara dags att fota studenter så jag hade min första studentfotografering och fotade också Josefin före hennes 18-års dag.

Kameran blev liggande på hyllan och allt annat blev satt åt sidan då jobbet var i fokus. Det blev i alla fall ett midsommarsfirande i kallt väder och några besök till stranden. Men usch, vilken kall månad det var.

Äntligen blev vädret varmare och det kunde äntligen klassas som sommar. Det mest dramatiska jag gjorde var att jag klippte av typ hälften av mitt hår, men det måste nog vara det bästa beslutet jag gjort det här året! Markus åkte in i armén, men vi hann ändå umgås och fota lite tillsammans under helgarna.

Här fick jag äntligen en veckas semester! Jag fick besök av Esther och vi åkte till Rosala och Bengtskär. Skönt att bara kunna koppla av ordentligt. Sedan fortsatte jobbet ett par veckor innan det var dags att flytta till Åbo igen.

Skolan började och jag kände mig motiverad. Men det visade sig vara tvärtom. Jag gjorde i alla fall det bästa av det och försökte göra andra saker som inte hade med skolan att göra, så som att träna på gym och att träffa kompisar. Det blev en helt okej månad till slut ändå.

Mitt i stressen blev det en lugn helg i Rosala hos mommo och moffa. Hösten hade kommit och jag fotade ganska mycket färgranna löv. Dessutom började jag redan längta efter jul så vi hade en tjejkväll, till vilken jag bakade jultårtor och sedan drack vi glögg till det. 

Första snön kom redan i början av månaden. Jag gick på ett bloggevent tillsammans med några kompisar och dessutom gick jag på allt för många lägenhetesvisningar, men som tur fick vi en fin lägenhet! Lilla jul firades och snön smalt bort lika fort som den kom.

Som vanligt var jag ute i sista minuten med alla julklappar, men jag hann i alla fall. Jag var mitt uppe i att flytta, så all motivation till annat var bortblåst. Jag fokuserade väääldigt mycket på julbelysning, julpynt och allt annat ett julfreak kan tänkas fokusera på. Men plötsligt var julen redan förbi och nu är vi redan på sista dagen av året. 

Då är det väl bara att tacka för 2014. Året har varit helt okej, men för mig ett väldigt dåligt år gällande fotografering. Jag har fokuserat mycket på skolan det här året och förhoppningsvis kan jag prioritera lite bättre nästa år så att jag också hinner fota (och blogga!) lite mer. 2015, be nice!
Den nya lägenheten

I söndags åkte jag och Markus till Åbo för att färdigställa lite i lägeheten. Som ni ser har vi målat väggen brun (den var tidigare grå). Det börjar kännas riktigt mysigt i vardagsrummet nu. Det fina soffbordet har pappa gjort själv och det var nog den bästa julklappen jag fick. Matbordet är ett DIY-bord, så jag kanske skulle kunna visa steg för steg hur jag gjort det, men annars är allt annat köpt eller taget från gamla lägenheten.

Ikväll åker jag och Markus till Tammerfors för att fira nyår där tillsammans med Markus båda systrar. Det ska bli riktigt roligt! Sedan blir det en sväng via Åbo på hemvägen. Förhoppningsvis blir sovrummet snart färdigt, så jag kan visa bilder på det också! :)
Mitt 2014

Jag brukar inte vara så bra på det här med listor, men här har jag i alla fall sammanställt några frågor som sammanfattar mitt år ganska bra. Senare kommer det också upp en årsresumé med fler bilder! :) 
 
Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, stressigt och roligt.

Vad ser du som den största händelsen under året?
Att jag och Markus äntligen fick vår gemensamma lägenhet.


Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jag klippte håret kort och överlag vågade jag göra mer småsaker.

Vart reste du under 2014?
Jag firade in det nya året i Norge och några dagar senare befann jag mig i Sverige. I mars åkte jag på en tre veckors roadtrip till USA och då besökte jag California, Nevada och Arizona. I maj blev det en kort dagsresa till Estland och efter det har jag inte rest särskilt mycket. Bara inom Finland.
 
Vem har du umgåtts med mest?
Markus säkert, men i Åbo hängde jag mycket med Cecilia också!

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra definitivt, mat, möbler och inredning.

 
Vad fotograferade du mest?
Det blev en hel del landskapsfoto under året, men också ganska mycket porträtt speciellt under sommaren.
 
Vilken är din favoritbild från året?
Svårt att välja en, men det måste nog vara den här:

 
Vad var extra bra med året?
Alla resor, speciellt USA-resan. Det första halvåret var extra bra tycker jag, för då var jag motiverad och pepp för allt som skulle hända. Kanske för att jag hade så mycket att se framemot. 

Vad var extra dåligt med året?
Sommaren och början av hösten. Jag jobbade allt för mycket och skolmotivationen låg på botten.

Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit mer och inte stressat så mycket.

Vad kommer du sakna från 2014?
USA-resan

 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker fotografera mer och spara mer pengar! 

Vad är dina planer inför 2015?
Eventuellt en resa med Markus, Josefin och hennes pojkvän. Annars har jag inga planer alls. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Ta en dag i taget och njut av det du har!
 
Tack för det här året - hoppas att 2015 blir ett bättre bloggår! :)Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar