Asienresan: Bali

Nu kommer den sista delen med bilder från Asienresan vi gjorde för en månad sedan! Det här är den längsta delen, så hoppas ni orkar kolla ända till slut. Efter att vi hade varit på Gili T åkte vi till Bali med en speed boat. Det gick fort och var ett väldigt bekvämt sätt att resa. 

Vi kom i land i Padang Bai på Bali, men åkte genast till Ubud med en shuttle bus. I Ubud botte vi precis intill Monkey Forest, så vi började med att besöka aporna. Parken var mycket, mycket mindre än jag trodde så det var lite förvånande.

Vi var totalt tre dagar i Ubud och två av dagarna hyrde vi en privat chaufför hela dagen som körde oss runt till olika ställen. Det första vi besökte var Tegalalang Rice Terrace, som är känt för sina risodlingar. Det var intressant att se hur mycket arbete som finns bakom det ris vi äter här hemma. 

Sen åkte vi vidare till Satri Coffee Plantation, som är en kaffeplantage. Vi fick provsmaka olika te- och kaffesorter och min favorit blev en med kokossmak. Här tillverkades också världens dyraste kaffe Kopi Luwak, som kallas "bajskaffe". Det är mårdhundar som äter kaffebönor, sen bajsar de ut bönorna och utav dehär bajsbönorna lagas världens dyraste kaffe. Vi tyckte dock att det smakade precis som vanligt kaffe, så att betala flera hundra euro för en kopp känns lite onödigt. 

Efter kaffeprovningen stannade vi och åt lunch på ett ställe med den här fina utsikten. Det här är på norra Bali och sjön som man ser är Lake Batur.

Sen var det dags för ett besök i en bambuskog! Jag antar att jag måste förklara den andra bilden lite. Då vi var på Gili T var vi förvånade över att så många restauranger använde bambu som sugrör istället för plastsugrör, men det berodde på att det finns så mycket plastavfall i vattnet så många restauranger har tagit i bruk ett mer miljövänligt alternativ - bambusugrör. Och jag ville ju såklart genast köpa sådana, för hur smart är inte det?! Men jag hittade ingen som sålde, så när vi gick i bambuskogen frågade vi några män som arbetade i skogen ifall de ville göra några åt oss och det ville de. Så snällt!

Vi avslutade vår dag med att besöka ett vattenfall. Det här vattenfallet heter Tibumana och ligger i Bangli. Det bästa var att det här vattenfallet var helt nytt, eller inte vattenfallet såklart men vägen dit, så vi var nästan helt ensamma där! En av de bästa upplevelserna under hela resan var när vi simmade under vattenfallet, så häftigt!

Följande dag åkte vi söderut, med samma chaufför igen. Jag rekommenderar verkligen att hyra en egen chaufför för några dagar! Här är en bild från Padang padang beach. Vi pausade här ett par timmar och simmade i det varmaste vattnet jag nånsin simmat i. Jag tippar på att det var kring 40 grader, för det var definitivt varmare än i luften.

Sen åkte vi till Uluwatu och Uluwatu templet, som ligger längst söderut på Bali. Här tog Bali slut och bergsväggar stupade ner i det klarblåa vattnet. Så fint!

Efter den här dagen blev vi körda vi till vårt nya hotell i Nusa Dua. Vi var alltså tre dagar i Ubud och sedan tre dagar i Nusa Dua. I Nusa Dua bodde vi nära stranden, så det enda vi gjorde de sista dagarna var att sola, simma och äta gott.

Här är stranden Geger beach som låg nära vårt hotell. Stranden var sååå lång och jättelugn, så vi fick verkligen njuta ordentligt av våra sista dagar. Sen måste jag bara tillägga att jag hittade en ölsort som jag verkligen älskar - Bintang Radler! Sååå gott!

Då vi var i Nusa Dua fyllde Markus år så det firade vi lite. Min present åt honom var att han fick åka parasailing och sen hyrde vi ännu en kanot på dagen. Så härligt att paddla i det klarblåa vattnet!

Jag avslutar detta reseinlägg med en matbild, för det här är vad jag åt ungefär varje dag under hela resan. Mie goreng heter det - ät det om ni åker dit! En portion kostar bara mellan en och två euro. När hela resan var som bäst tog vår tid på Bali plötsligt slut och då flög vi till Bangkok och stannade där ett par dagar innan vår hemresa till Finland kunde börja.

Det vi gillade mest med Bali:
♥ Stranden i Nusa Dua var den finaste stranden på hela resan!
♥ Väldigt god mat & dricka + billigt

Det vi gillade minst med Bali:
♥ Man åker ju till Bali med höga förväntningar eftersom det är ett så omtalat och populärt ställe, men vi tyckte inte att det var mer speciellt än något annat ställe vi besökt tidigare.
♥ Sååå mycket turister överallt! Men det var ju förväntat...
♥ Apor... 

Nu har ni fått ta del av hela vår Asienresa! Jag ska ännu sammanställa en film som kommer upp i något skede. Men jag kan bara säga att vår resa var väldigt lyckat på alla sätt och vis. Med tanke på vädret så kunde vi inte ha begärt om bättre väder för det var dåligt väder kanske två dagar under hela vår resa - en dag då det regnade i KL och en kväll då det åskade i Singapore. Men annars, inget! Sol och varmt hela tiden och det var det vi ville ha. Jättefina bilder! Ser helt underbart ut!! :)

Svar: Tack! :)
Jarina

P i X E L I E – Fotograf Erica Pettersson

http://pixelie.webblogg.se

Vilka underbara bilder! Härliga!
Speciellt strandbilderna ser riktigt ut som ett paradis :-D

Svar: Tusen tack Erica! Stränderna var helt underbara :)
Jarina

Namn:


E-mail (publiceras ej):


Hemsida/Blogg:

Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar