Asienresan: Singapore

Efter ett par dagar i Bangkok flög vi iväg till Singapore. Det var minsann ett kulturombyte från ett smutsigt Bangkok till ett rent och fräscht Singapore. De flesta talade engelska och vi kände oss mer som "en av dem" i Singapore.

Första dagen gick vi en massa, speciellt runt National Stadium och längs med Gardens by the Bay för att få se den här fina utsikten över Singapore downtown. Här ser man Singapore flyer och lyxhotellet Marina Bay Sands. 
 
Dagen därpå var det dags att besöka Singapore Botanical Gardens. Där fanns så mycket fina växter och träd som man aldrig sett tidigare!

Mitt i botaniska trädgården fanns en regnskog. Att få se riktiga lianer som hängde ner från träden var ganska häftigt. Det var dock obeskrivligt fuktigt där, men det är väl så det ska vara i en regnskog. Vi hade i alla fall tur med vädret och störtregnet kom inte förrän på eftermiddagen. Då var vi tvugna att vänta under en bro i två timmar tillsammans med högljudda kinesiska turister. 

På grund av regnet tog jag inte fram kameran mer under dagen, men efter botaniska trädgården gick vi till Orchard för att kolla in lyxshoppingcentren. Senare mot kvällen tog vi metron till Harbour Front och kollade ut över Sentosa Island i solnedgången. 

Det vi gillade mest med Singapore:
♥ Allt var rent och väldigt städat! Att man får fängelse för att tugga tuggis eller kasta skräp stämmer alltså.
♥ Kollektivtrafiken var enkel att använda. Vi använde oss dagligen av metron, eller MRT som det heter där.
♥ Man kunde enkelt röra sig till fots!
♥ Det kändes modernt och staden var jättefin.

Det vi gillade minst med Singapore:
♥ Allting är dyrt och i samma prisklass som Finland, om inte ännu dyrare.

Vi tyckte väldigt mycket om Singapore och som ni ser finns det inte så mycket negativt att säga från vår sida. Vi tillbringade bara två hela dagar i Singapore så tiden blev inte så lång, men det var ett medvetet val eftersom vi ville prioritera mer tid till kommande destinationer på resan. Vi hann ändå se det vi ville i Singapore och det var huvudsaken! :)
Gult längs ån

Idag sken solen så fint och man börjar känna att det är vår i luften. Jag träffade Cecilia och vi promenerade en bit längs ån ända till Teaterbron. På Teaterbron här i Åbo har dom planterat så fina påskliljor och dessutom har dom matchat blommorna med gula bänkar. Till sommaren byts sen bänkarna till mer sommarfärger. Ifjol var de lila, så vi får se vilken färg de är i år. En rolig idé att variera färgerna tycker jag i alla fall! Nu väntar jag bara på ännu mer vårväder så att man kan sätta sig vid åkanten och njuta, för det är Åbo när det är som bäst.
Asienresan: Bangkok

Nu kommer första reseinlägget med några bilder! Det kommer bli fem inlägg totalt, eftersom vi besökte så många olika platser och allt inte skulle rymmas i ett inlägg. Så här är nu då första inlägget. Vi både började och slutade vår resa i Bangkok, men vi tillbringade inte så många dagar här totalt eftersom Bangkok bara var som ett stopp på vägen.

Den första dagen var vi bara vid hotellet eftersom vi inte hade sovit något på nästan 30h, pga. den långa flygresan. Vi bodde som tur på ett fint hotell med takpool och utsikt över skyskraporna. Fastän vi har varit i stora städer tidigare blev det ändå en liten kulturchock för oss då vi kom till Bangkok. Vi fick börja med att åka TukTuk i över 100km/h med en chaufför som tappade bort sig, det luktade konstigt överallt och allt var så olikt Finland på alla sätt och vis. Så ja, kulturchock minsann.

Under de få dagarna vi var i Bangkok hann vi i alla fall med ett besök till Lumpini park - en lugn park mitt i centrala Bangkok. Det var väldigt skönt att gå in i parken efter några timmar ute i en trafik som kan beskrivas som kaotisk och obegriplig. 

Något man måste besöka då man är i Bangkok är tempel och speciellt Grand Palace. Det var så långa köer överallt så vi hann inte gå in i något tempel, men vi gick förbi många och såg på dem utifrån i alla fall. 

Det fanns såklart en massa god thaimat, men några gånger åt vi i alla fall "normal" mat och här är min supergoda jordgubbsplätt med sorbet och grädde. Jag inser först nu att den här bilden nästan är den enda bilden jag fotat på mat under hela resan. Lyckat... 

Vi fota en hel del bilder med vår GoPro också, men halvvägs på resan bestämde sig kameran för att radera alla bilder så därför blev det här inlägget lite kortare än de andra inläggen som kommer senare.

Det vi gillade mest med Bangkok:
♥ Kollektivtrafiken! SRT:n var jättelätt och billig att ta sig fram med.
♥ Shoppingen! Jag rekommenderar Central World och alla shoppingcenter kring Siam.
♥ Det mesta var jättebilligt, speciellt lokal mat.
♥ Det fanns många bra marknader och speciellt kvälls-/nattmarknaderna var sevärda.

Det vi gillade minst med Bangkok:
♥ Att man inte kunde gå så mycket eftersom trafiken var hemsk och det inte fanns några trottoarer för fotgängare. Så ett tips: Bo på ett hotell nära en SRT-station (= max 300m ifrån)!
♥ Väääldigt mycket smog!

I det stora hela var Bangkok ändå en sevärd stad och vi fick definitivt nya perspektiv på världen. Det här var ju trots allt bara början av vår resa och våra andra destinationer gav oss nog ännu mer. Fler inlägg dyker upp inom kort. :)Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar