Espresso House

Äntligen har Espresso House öppnat i Åbo. Egentligen öppnade det redan i början av april, men idag var dagen då jag besökte stället för första gången. Första intrycket var riktigt bra och stället är fräscht, stort och trevligt. 

Jag hade såklart med mig min partner-in-crime Petra. Ett cafébesök utan henne är ju inte ett riktigt cafébesök. Hon var så snäll och bjöd på fikat, eftersom jag fixat jobb åt henne. Duktiga jag fixar jobb åt andra, men har inte ett jobb själv, haha. 

För mig blev det en latte för omväxlingens skull och så delade vi på en hasselnötskaka och key lime pie. De balanserade ut varandra väldigt bra, då ena var väldigt chokladig och det andra mer syrlig, så valet av kakor var perfekt. Dessutom smakade de himmelskt!

Det är verkligen roligt att Espresso House har öppnat i Åbo, tycker jag. För det mesta föredrar jag små caféer med hembakta produkter, men jag måste säga att Espresso Houses produkter, miljö och stämning verkligen imponerade på mig. Det enda negativa jag kan tänka på är ljudnivån, men jag tror att de hade exceptionellt mycket kunder idag så det är knappast hög ljudnivå varje gång. Det blir definitivt flera besök! 
Sol, shopping och vappen som närmar sig

Jag har konstaterat att det är tusen gånger lättare att släpa med sig en telefon än en kamera och därmed har jag igen samlat på mig några telefonbilder som jag nu tycker är värda att visas. Så här har mina senaste dagar sett ut.

Jag har gått längs med ån i ett vackert kvällsväder. Människorna lyste med sin frånvaro, lugnet infann sig och det var riktigt, riktigt fint att gå. 

Jag har hunnit prova min vappoutfit och konstaterat att yes, yes, yes! Ni fick se lite av min vappklädsel i förra telefonbildsinlägget och här ser ni nu hur den ser ut på. Efter provandet var det dags för en till promenad. Vädret har verkligen imponerat den här veckan - ena dagen sol och andra dagen snö, men då solen visat sig har det varit riktigt härligt vårväder!
 
Samma kväll som jag promenerade längs ån gick jag via Vårdberget på hemvägen. Där var jag ensam tills jag överraskades av sisådär femtio löpare som löpte kors och tvärs över berget. Jag blev liksom mitt i smeten bland alla galningar som sprang hit och dit. Så gick det med den lugna promenaden. Hemma igen har jag fixat ugnspotatis med stekta quornbitar och färskostsås, vilket kan klassas som den godaste maten på väldigt länge!

En dag har jag träffat Cecilia och gått in till stan med henne. Vi provade båda den där spetsklänningen som är väldigt, väldigt trendig just nu, men kostaterade att det nog inte var något för oss. Däremot hittade jag en hel del annat fint inne på Cubus, men jag lämnade allting kvar i butiken för att fundera på saken. Tur var ju det, för imorgon är det tydligen megarea hos dem tidigt på morgonen så gissa vem som står först i kön för att haffa de här kläderna?

Igår var en sorgsen dag. Jag och Cecilia tror nämligen att igår var sista gången vi satte foten i Novia. Vi är ju båda utexaminerade från skolan sedan förra året, men igår var det dags för en sista andelsstämma och därmed också en sista visit i Novia. Ledsamt, ledsamt. 

Idag däremot har det varit glada miner. Jag och Cecilia (igen, haha...) åkte iväg för att inhandla dekorationer till vappen. Det blev en massa ballonger, serpentiner och sånt som hör vappen till, så nu är vi riktigt taggade för söndagen! Den här veckan har det blivit mycket häng med Cecilia, men det gillas ju, och på söndag träffas hela vårt tjejgäng för ett gemensamt vappfirande och det kommer bli jätteroligt! I väntan på det. ♥

Nu har jag förresten också fixat en kategori "Telefonbilder" för bilder tagna med telefonen så att alla de bilderna är samlade under en egen kategori! :)
Vår i hemmet

Som ni såg i mitt inlägg jag publicerade för någon dag sedan så var jag och inhandlade några nya kuddfodral från H&M Home till dynorna i vardagsrummet. Här är nu några bättre bilder på dem - mina nya, rosa, fluffiga vårdynor! Rosa är något jag verkligen fallit för nu under våren och det är en så fin färg tillsammans med guld och beige, tycker jag. Jag har bara insett att jag inte har en enda inredningsdetalj hemma som går i guld, för tydligen är allt silver hos oss. Om det har varit medvetet eller omedvetet kan jag inte svara på. Därmed borde jag köpa något guldigt snarast, för färgkombon rosa-guld är något jag verkligen vill inreda med.Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar