Finbesök i Hangö

Sista veckan i juli fick jag besök av dessa två. Cecilia och Petra kom alltså till Hangö och stannade lite mer än ett dygn, så vi hann göra en massa roligt tillsammans. Vi har planerat en träff ända sedan våren, men det har varit så otroligt svårt att få det att passa för alla. Nu råkade alla ha ledigt samtidigt så då passade vi genast på att boka de dagarna.

Samma kväll de kom hoppade vi genast på cyklarna för att hitta ett ställe att äta middag på. Val av ställe föll på Skiffer och det var ett bra val tyckte vi alla. Vi drack varsin bellini, åt vår liuska och pratade om allt och inget tills vi var tvungna att skynda iväg för att inte missa solnedgången.

Jag hade planerat att vi skulle sätta oss på berget vid Kråkudden så vi cyklade fort som attan dit och hann precis ta några bilder innan solen gick ner. Vi drack skumpa, åt jordgubbar och chips och bara njöt av den fina sommarkvällen.

Skål!

Följande morgon vaknade vi ganska tidigt och direkt efter frukost gick vi iväg till Uddskatan - Finlands sydligaste punkt. Det var riktigt skönt att gå de där sju kilometrarna sådär tidigt på dagen. En bra start på dagen helt enkelt. 

Den sista delen av Finlands landyta och sedan är det bara vatten, vatten, vatten så långt ögat kan se. På de här klipporna skulle man kunna sitta en hel dag om man har med sig picknick och vädret är fint. Det får bli en annan gång. 

Vi hann i alla fall sitta en stund för att njuta av utsikten och solens värme. Jag tycker att den här bilden blev så fin. Mina fina, bästaste vänner. ♥

Efter den långa morgonpromenaden var det dags för ett besök in till stan. Vi åkte upp i vattentornet och hann precis se staden i fem sekunder innan världens sjörök kom in över staden. Det blev inte många minuter där uppe, för tills slut såg man enbart den vita röken som bländade oss.

Sedan hann vi gå ett varv på stan ännu. Vi besökte östra hamnen, satt på Regattastranden, fikade på café, shoppade i butiker och gick på Sea Horse Week. Det finns så mycket mer jag hade velat visa för flickorna, men det får bli en annan gång, för förhoppningsvis kan vi alla träffas i Hangö igen senast nästa sommar.
På resande fot

Vi har lämnat Åbo och Finland för ett par veckor för att resa omkring lite i norra Europa. (Och det skulle nog inte kunna vara en bättre tidpunkt för det med tanke på händelserna där hemma i Åbo...) Det blir en roadtrip ända ner till Holland och vi har redan hunnit se en hel del. Tidigt på torsdagmorgon kom vi i land i Stockholm och då började vi köra neråt i landet. Här är en bild från Västervik, en liten stad på den svenska östkusten som vi stannade vid redan första dagen. 

Vi fortsatte ner till Öland för att övernatta på en camping. Efter en natt där kunde vi igår fortsätta resan söderut och mot Danmark.

Ett snabbt stopp i Kalmar för att se Kalmar slott.

Lunchpaus i Åhus. Efter vår lilla paus fortsatte vi sedan vidare mot Danmark och det är här vi är nu. Bara vi har packat ihop allting ska vi köra vidare. Idag väntar en hel dag i Legoland och sedan bär det småningom av mot Tyskland och Holland. Ifall jag inte uppdaterar vet ni varför, för jag är antingen upptagen med att köra eller med att navigera honom som kör. Ha det bra allihopa, så hörs vi snart igen! ♥
Skärgårdens finaste plats

I mitten på juli då jag hade ett par dagar ledigt åkte jag och Markus iväg till Rosala för att tillbringa en natt där. Vi åkte genast ut till holmen och knäppte på bastun, åt plättar och njöt av den fina julikvällen.

Att vara ute i skärgården, och dessutom på en egen holme, gör verkligen så gott för själen. Vi korkade en skumppaflaska och satte oss sedan för att titta på solnedgången - jag, Markus och min mosters familj. 

Vi hade kunnat sova inomhus, men eftersom det var en så lugn och fin sommarnatt bestämde vi oss för att lägga upp tältet istället. En gång per år kan jag, som annars inte är så förtjust i tältandet, ändå offra mig till en tältnatt. Som tur gick natten relativt bra, trots att vi blev väckta redan klockan fyra på morgonen då min mosters katt bestämde sig för att besöka oss (läs: klättra på tältets tak)...

På morgonen hoppade vi nästan genast i båten och styrde kosan mot Högsåra. 

Det blev såklart ett besök till Farmors café för att äta gott och hälsa på min kusin som jobbar där. Jag minns sommaren då vi var små som vi bodde på Högsåra flera dagar. Då besökte vi Farmors café flera gånger om dagen och jag tror inte jag besökt det sedan dess, vilket är minst tio år sedan. Så synd att tiden går så fort, men stället var sig likt trots det.

Jag åt en räksallad som smakade himmelskt. Det var så mycket olika goda smaker i salladen att jag inte ville att den skulle ta slut. Efter det blev det såklart kakbuffé, eller vad det nu kan tänkas heta då man får ta en så stor kakbit man vill till ett fast pris. Ojoj sommar, vad du är härlig. ♥

Efter någon timme var det bara att tacka för sig, lämna Högsåra, åka tillbaka till Rosala och hoppa in i bilen tillbaka till Hangö. Det var ett intensivt dygn, men verkligen välbehövligt och så bra som det bara kan tänkas bli. Jag längtar efter den sommar som jag kommer kunna ha semester, för då kommer jag med säkerhet tillbringa största delen av min lediga tid här. I den underbara skärgården. 

Vilket är ert favoritställe på sommaren? Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar