På resande fot

Vi har lämnat Åbo och Finland för ett par veckor för att resa omkring lite i norra Europa. (Och det skulle nog inte kunna vara en bättre tidpunkt för det med tanke på händelserna där hemma i Åbo...) Det blir en roadtrip ända ner till Holland och vi har redan hunnit se en hel del. Tidigt på torsdagmorgon kom vi i land i Stockholm och då började vi köra neråt i landet. Här är en bild från Västervik, en liten stad på den svenska östkusten som vi stannade vid redan första dagen. 

Vi fortsatte ner till Öland för att övernatta på en camping. Efter en natt där kunde vi igår fortsätta resan söderut och mot Danmark.

Ett snabbt stopp i Kalmar för att se Kalmar slott.

Lunchpaus i Åhus. Efter vår lilla paus fortsatte vi sedan vidare mot Danmark och det är här vi är nu. Bara vi har packat ihop allting ska vi köra vidare. Idag väntar en hel dag i Legoland och sedan bär det småningom av mot Tyskland och Holland. Ifall jag inte uppdaterar vet ni varför, för jag är antingen upptagen med att köra eller med att navigera honom som kör. Ha det bra allihopa, så hörs vi snart igen! ♥
Skärgårdens finaste plats

I mitten på juli då jag hade ett par dagar ledigt åkte jag och Markus iväg till Rosala för att tillbringa en natt där. Vi åkte genast ut till holmen och knäppte på bastun, åt plättar och njöt av den fina julikvällen.

Att vara ute i skärgården, och dessutom på en egen holme, gör verkligen så gott för själen. Vi korkade en skumppaflaska och satte oss sedan för att titta på solnedgången - jag, Markus och min mosters familj. 

Vi hade kunnat sova inomhus, men eftersom det var en så lugn och fin sommarnatt bestämde vi oss för att lägga upp tältet istället. En gång per år kan jag, som annars inte är så förtjust i tältandet, ändå offra mig till en tältnatt. Som tur gick natten relativt bra, trots att vi blev väckta redan klockan fyra på morgonen då min mosters katt bestämde sig för att besöka oss (läs: klättra på tältets tak)...

På morgonen hoppade vi nästan genast i båten och styrde kosan mot Högsåra. 

Det blev såklart ett besök till Farmors café för att äta gott och hälsa på min kusin som jobbar där. Jag minns sommaren då vi var små som vi bodde på Högsåra flera dagar. Då besökte vi Farmors café flera gånger om dagen och jag tror inte jag besökt det sedan dess, vilket är minst tio år sedan. Så synd att tiden går så fort, men stället var sig likt trots det.

Jag åt en räksallad som smakade himmelskt. Det var så mycket olika goda smaker i salladen att jag inte ville att den skulle ta slut. Efter det blev det såklart kakbuffé, eller vad det nu kan tänkas heta då man får ta en så stor kakbit man vill till ett fast pris. Ojoj sommar, vad du är härlig. ♥

Efter någon timme var det bara att tacka för sig, lämna Högsåra, åka tillbaka till Rosala och hoppa in i bilen tillbaka till Hangö. Det var ett intensivt dygn, men verkligen välbehövligt och så bra som det bara kan tänkas bli. Jag längtar efter den sommar som jag kommer kunna ha semester, för då kommer jag med säkerhet tillbringa största delen av min lediga tid här. I den underbara skärgården. 

Vilket är ert favoritställe på sommaren? 
Den sista dagen i Hangö

Idag tillbringar jag min sista dag i Hangö för den här sommaren. Tiden har gått så otroligt fort, men den gör ju oftast det då man hela tiden håller sig sysselsatt. Den här sommaren har jag bott här i över tre månader och trots att det har varit riktigt bra på alla sätt och vis så blir det ändå skönt att flytta hem till Åbo igen.

Jag har fått uppleva sommarens finaste dagar här och jag har fått umgås med familj, kompisar och jobbkollegor. Något som gjort sommaren till lite bättre.

Jag tänkte jag skulle lista upp lite minnesvärda stunder från den här sommaren, så att jag om några år kan titta tillbaka och minnas sommaren 2017 som något bra:

♥ Jag har ätit liuska och korkat skumppa tillsammans med Emilia en dag i maj.
♥ Jag har ordnat en babyshower för min syster. (Vill ni ha ett inlägg?)
Jag har roadtripat till Fiskars. Två gånger. 
♥ Jag har fått uppleva magiska solnedgångar både på jobb och på berget på Kråkudden.
♥ Jag har varit på ett par after works med jobbkollegorna och druckit Bellini för första gången.
♥ Jag har jobbat de flesta dagarna utan att vara desto mer stressad faktiskt. En ganska lugn jobbsommar som tur.
♥ Jag har ätit i östra hamnens alla magasin. Vilken achievement, haha, men det har jag faktsikt aldrig gjort på en och samma sommar tidigare tror jag. 
♥ Jag har haft besök av fina kompisar. Det kommer ett inlägg om det.
♥ Jag har fotograferat gravidporträtt tre gånger. 
 
... Och resten lär ni få se i de kommande inläggen, för jag har en hel del att visa er ännu från den här sommaren. Ganska mycket har jag ändå hunnit med, trots att det inte känns så just nu. Allt gick liksom så fort.

En bra sommar var det, tack för den!Jarina Leskinen

Jag är en 23-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Har precis fått min examen i företagsekonomi och är nu företagare inom foto och design. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag som består av mycket kaffe, vänner och foto. Bloggens fokus ligger på bilderna och jag delar även gärna med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Foto
Porträtt
Studenter
Kärlek
Bröllop
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

Personligt
Jag själv
Vardag
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor
   Arkiv

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar