Höjdpunkter från den senaste tiden

De senaste veckorna och hela november har jag gjort en massa som jag inte visat upp här. Men nu är det dags för en genomgång av några höjdpunkter från den senaste tiden. Det har bland annat blivit lite kaffe, utgångar och kompishäng. Sånt som gillas, med andra ord.

Jag började hösten med att köpa mig ett par ordentliga kängor. Aldrig någonsin har jag haft på mig ett par lika bekväma skor som de här, så jag tror jag kommer stortrivas i dem i vinter. För det gör jag redan, fastän det knappt ens finns snö ännu. 

I ett tidigare inlägg visade jag bilder från då domkyrkans gran tände sina ljus. Det var en fin dag. Den dagen drack jag och Markus också kaffe på Fazers och jag smakade på deras vitchokladlatte. Har definitivt druckit bättre, men den fick helt klart godkänt.

En torsdagskväll bjöd Petra mig och Cecilia över på spanish coffee. Hon hade också gjort kokosbollar och vi hämtade med oss chokladvåfflor. Det var nog en av höstens mysigaste kvällar. ♥

En annan dag har jag gått i Sokos och hittat en fin klänning. Jag har tendens att hitta en massa fint, men då jag sedan tänker efter till vad jag behöver plagget så kommer jag fram till att "ingenting". Därför brukar alla plagg oftast bli kvar, hur fina de än är. Efter den dagen drack jag det godaste kaffet på Robert's coffee tillsammans med Markus innan vi gick för att se Okänd soldat på bio.

Samma helg som biobesöket gick vi för att spela biljard. Jag har aldrig tidigare gjort det här i Åbo, men det var riktigt roligt! Den kvällen slutade med varsin dricka på Skärgårdsbaren och lite kortspel på det. Det var en bra kväll det. 

Hela november avslutades sedan med Glöggrundan. Jag gick tillsammans med Cecilia och Ida (som var någon annanstans när bilden togs). Totalt avverkade vi sexton barer innan vi fortsatte till efterfesten på Venus. Där dansade vi till bra musik som spelades av en saxofonkille tills benen inte längre orkade bära. Kort och gott var det en fantastisk kväll där vi fick träffa många, många bekanta och ha det kul en sista gång i november. 

December har redan börjat väldigt bra, men det brukar det ju alltid. Nu får vi hoppas att de sista dagarna på det här året fortsätter på samma sätt så att vi kan avsluta året på bästa sätt.
Fika i Avelia

För några dagar sedan tog jag och Petra bussen från torget ut till Runsala. För exakt ett år sedan besökte vi Avelia för första gången och nu var det dags att ta en fika där igen. Det är så otroligt mysigt där nu innan jul. Det doftar jul överallt och det är så vacker julinredning i både caféet och butiken. Det här är nog mit absoluta favoritställe just nu. Jag skulle kunna åka dit varje dag bara för att få känna den där underbara julstämningen i kroppen. ♥

I ett inlägg senare i veckan kommer det bilder från butikssidan i Avelia. Det är så fint där! 

Då vi firade första advent

Det är en vecka sedan jag var hemma i Hangö för att fira lillajul och första advent. Under den helgen hann vi äta årets första julmat, tända det första adventsljuset, gosa med hundarna och ta lite bilder på lilla Julius. Som han växer den gossen! Nu är han redan tre månader gammal och så stor, så stor. Nästa gång jag åker till Hangö är över julen, men den är ju riktigt snart den med. Det är redan andra advent och bara två veckor kvar till självaste julafton. Nu vill jag verkligen ta vara på den här härliga tiden innan jul, för det är ju den som är bäst.  Jarina Leskinen

Jag är en 23-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Har precis fått min examen i företagsekonomi och är nu företagare inom foto och design. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag som består av mycket kaffe, vänner och foto. Bloggens fokus ligger på bilderna och jag delar även gärna med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Foto
Porträtt
Studenter
Kärlek
Bröllop
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

Personligt
Jag själv
Vardag
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor
   Arkiv

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar