En ledig dag

Idag har jag haft en ledig dag och eftersom mamma har börjat sin semester bestämde vi oss för att göra något under dagen. Ganska snabbt hade vi smidit ihop planer och vi hoppade in i bilen för att åka omkring lite till olika platser.

Det blev en liten roadtrip här i västra Nyland, med bland annat Svartå som en destination. Här besökte vi Svartå slott och den fina parken runt slottet. Det var så vackert och lugnt där i parken i det fina sommarvädret och jag fick äntligen se slottet med egna ögon för första gången.

Sen vandrade vi lite på vattnet utanför slottet. Vi hade verkligen tur med vädret idag - det var riktigt, riktigt varmt trots att det blåste upp rejält senare mot eftermiddagen. Perfekt väder för att vistas utomhus och upptäcka nya ställen!

Vi åkte längs med lugna vägar som omgivs av stora öppna fält. Allt har grönskat så fint nu efter regnet för några dagar sedan, så nu börjar juni kännas så som juni påriktigt ska kännas.

Vi stannade i Fiskars för att luncha. Det blev varsin rostad lax på Fiskars Wärdshus och det var riktigt gott! Efter lunchen gick vi omkring lite i byn, innan vi sedan satte oss i bilen igen. Det var en härlig dag! Trots att vi inte var borta många timmar så hinner man ändå uppleva så mycket på den här korta tiden. Hoppas det blir fler spontanta och korta resor under sommarens lediga dagar, för det är ju de här dagarna man sedan minns allra bäst.
Ny header

För en vecka sedan gick jag och Petra till Vårdberget för att ta några bilder till en ny header. Den höstiga headern har ni nu fått se på hela vintern och våren, så att låta er se på den hela sommaren också gjorde att jag fick lite dåligt samvete. Men nu har jag en ny en som kommer få pryda min blogg ett bra tag. Tack till Petra som tog bilden! Vad tycks om den nya headern? :) 
Några majdagar och några junidagar

De senaste dagarna har bestått av en hel del jobb i Hangö och på mina lediga dagar har jag varit i Åbo för att umgås med alla vänner där. Därför har jag inte riktigt prioriterat att skapa material till bloggen. Tur i oturen har dessutom mitt favoritobjektiv 50mm gått sönder och jag fotar ogärna vardagsbilder med mitt enda kvarvarande 100mm-objektiv. Som tur har jag i alla fall några telefonbilder på lager som jag tänkte dela med mig av! 

Denna vackra vy möttes jag av en dag då jag hade öppningstur på jobbet förra veckan. Det var nästintill vindstilla och havet såg riktigt somrigt och fint ut.

För precis en vecka sedan hade jag besök av Emilia som stannade hos mig i Hangö en natt. Jag visade henne runt i staden och sedan åt vi mat på den nyöppnade Skiffer-restaurangen i Östra hamnen. Vi tog en varsin liuska och ett kallt glas vin och vandrade sedan hemåt den där varma sommarkvällen.

Vi gick hem via efter skumppaflaskan och vidare till Kråkudden för att sätta oss på berget och se solen gå ner. Lugnet och sällskapet gjorde att man verkligen samlade in all energi som bara gick att få. Det är de här små stunderna som är så värdefulla.

Efter några dagar i Hangö åkte jag i början av veckan iväg till Åbo för att tillbringa mina lediga dagar där. Jag och Markus tog bilen till Littoissjön och gick där för att koppla av en stund. 

En av dagarna mötte jag upp Petra och vi tog några bilder på Vårdberget. Bilderna ska redigeras direkt jag kopplat in min stationära dator (den ligger fortfarande nerpackad tills den hittat sin plats här i Hangö). Det kommer bli en ny, somrigare header av en av bilderna så fort jag tar mig tid att fixa bilderna!

Direkt efter Vårdberget sprang jag och Petra ner och mötte upp Cecilia. Vi gick nämligen till Kembuz, ett nyöppnat café som jag bloggade om i det senaste inlägget.

Sedan var det dags för Hangö igen. Nu har jag precis haft några jobbdagar och idag under en lugn stund tog jag några telefonbilder som vi ska använda i vår marknadsföring för caféet. Nu har säsongen börjat kan man säga och vi får se hur lång den här sommarsäsongen blir för min del. Jag hoppas ju på att få ett jobb i augusti eller senast till hösten i Åbo, så vi får helt enkelt vänta och se samtidigt som ni får hålla tummarna för att jag hittar något passande.

Hoppas ni haft en bra början på juni! ♥Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar