En vecka med och utan snö

Jag hann ta några bilder både innan och efter att snön kom i onsdag, så här är nu några ögonblick jag fångat med telefonen. De flesta bilderna är från förra veckoslutet när jag hade besök av Emilia hela veckoslutet.

Det var en fin helg för en vecka sedan. Solen sken, men det var riktigt riktigt kallt. Ån var helt stilla så allt speglade sig i den sådär fint, som ni ser. Det ordnades också en marknad längs ån, så det var verkligen perfekt väder för alla försäljare och köpare.

Jag tog med mig Emilia på en promenad, eller två promenader kanske det till och med hann bli. Vi hittade en massa fina löv på vägen och stannade där för att dokumentera några av de sista höstbilderna.

Den första frosten fick jag också uppleva. Det såg fint ut tyckte jag och skrev "åbo" i frosten. På kvällen samma dag träffade vi upp Cecilia och hade en mysig liten tjejkväll alla tre. Vi åt fruktsallad med mycket grädde och drack roséskumppa samtidigt som vi pratade om allt och inget, som det brukar göras varje gång vi ses. En så fin kväll med två fina tjejer. ♥

På söndag förde vi Emilia till en brunch, medan jag och Markus fortsatte vår väg till Nådendal. Det var en kall, men fin dag och jag visade er ju redan bilder från Nådendal i det här inlägget. 

Sedan började en ny vecka - den här veckan. Jag har inte haft några speciella planer överhuvudtaget, men en promenad har jag och Cecilia i alla fall hunnit med. Det var lite grått och dystert väder, men perfekt väder för att vara ute och gå. 

Grått och dystert hann det inte vara länge i alla fall, för dagen efter det kom redan snön. Här kan ni se fler bilder från årets första snö. I och med att snön kom så var det också dags att inviga vintersäsongen med jultårtor och glögg! Det var inte en dag för tidigt kan jag lova. 

Jag har passat på att köpa en stor och varm vinterrock också. Den tog jag i bruk samma dag som snön kom och den höll bra mot både kylan och det blöta som droppade ner från träden. Efter allt snökaos har jag den här helgen tagit det ganska lugnt. Igår gick jag och Markus först omkring i Mylly utan att egentligen köpa något alls. På kvällen gick vi ut och äta och avslutade sedan kvällen på Portti med varsin dricka. Det var en lugn och välbehövd dag. 

Idag har jag hunnit städa sovrummet och rensa allt från det gamla skrivbordet. Vi har nämligen köpt ett nytt skrivbord som är precis lika brett som vår lilla skrivbordshörna. Det passar med andra ord helt perfekt! Tanken är att det här ska bli vårt bådas arbetsställe nu, så att vi inte behöver sitta i soffan eller i matbordet när vi jobbar eller är på datorn. Nu ska jag återgå till min lilla söndagsstädning så att lägenheten blir skinande ren inför den kommande veckan! :) 
Årets första snö

Årets första snö fick vi se falla ner på onsdagkväll. När jag sedan vaknade igår var marken fylld av snö. Det var precis sådär passligt mycket snö för att det skulle se fint ut på bild, trots att vägarna i sig var väldigt slaskiga och blöta.

Jag tog därför en morgonpromenad med kameran upp till Vårdberget igår. På mig hade jag mina vinterskor och jag kunde redan efter första vattenpölen konstatera att dessa nog börjar bli både gamla och slitna i och med att mina fötter var allt annat än torra. Nästa gång blir det gummistövlar!

Jag fick i alla fall se en fin utsikt över det snötäckta Åbo och jag fick genast lite mer julstämning i kroppen. Jag är ju förberedd på att det här kommer regna bort de närmsta dagarna och därför hoppas jag att vi får se snön igen senast i december då alla julmarknader drar igång. En julmarknad med snö är bland det bästa och mysigaste som finns.

Övergången mellan höst och vinter är ganska påtaglig just nu när en del av löven fortfarande hänger kvar på träden och det är fint, så fint! Nu när det är ett par minusgrader är det ju som allra finast. Snön finns fortfarande kvar och solen lyser så fint, trots att det kyler lite om kinderna. 
Helgbesök och Espresso House

Från fredag till söndag hade jag Emilia på besök i Åbo. ♥ Den rackaren har ju flyttat tillbaks till Helsingfors så man får vara nöjd om man ser henne en gång per halvår. Ni kan ju gissa hur roligt det var att träffas igen och vi hann till och med göra ganska mycket under de dagarna hon var här, bl.a. gå på marknad, ha en tjejkväll med Cecilia och det här: dricka kaffe på Espresso House! Jag har inte varit lika aktiv med att gå på caféer det här året som förra året, men det händer ibland i alla fall. Espresso House här i Åbo bjuder alltid på gott kaffe, goda kakor och det trevligaste kundbemötandet jag nånsin stött på. Ett av de trevligare caféerna här i stan. Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar