Några septemberdagar

I och med att rutinerna sakta men säkert börjar hittas igen så har jag nu också börjat fokusera på att ta fler vardagsbilder igen. Jag var rätt så bra på det under hela vintern och våren, men sen kom sommaren och då fanns inte tiden där. Men nu så. Här är höstsäsongens första bildskörd ur telefonen.

Någon dag i början av september, kanske till och med den första september, bjöd Petra mig och Cecilia över på kladdkaka. Vi hämtade med oss snacks och pratade igenom allt det vi missat efter att ha varit en hel sommar på skilda håll. Det var en mysig kväll där på balkongen då kvällssolen ännu värmde sådär härligt.

Några dagar senare åkte jag iväg till Hangö för att äntligen få träffa min systers nyfödda bebis. Lilla Julius var så liten och söt. Jag vet inte hur många timmar jag satt där och bara tittade på honom, för tiden bara rusade iväg i hans sällskap. Oj, så många roliga stunder vi ännu kommer få uppleva tillsammans med dig, mosters lilla troll. ♥

Efter några Hangödagar har jag varit tillbaka i Åbo nu i ett par veckor. Jag har kikat in alla butikers höstkollektioner, fyndat lite på rea, men mest bara provat utan att köpa. Lite köp har det ändå blivit, sådana där praktiska klädköp som behövs. I samma veva har jag också hunnit gå på kalas/vinkväll och packat ett paket i mitt nya, fina paketpapper. Fina paket gör mig så lycklig.

Jag har också hunnit med en utgång! Förra onsdagen träffades jag, Sarah och Ida hemma hos Cecilia för att baka pizza, blanda en bål och spela spel. Efter midnatt köade vi till Börs och tillbringade sedan hela natten där och gick därifrån just innan det stängde. Det var verkligen en av de mest lyckade utekvällarna jag nånsin haft i Åbo, så tack tjejer för det! ♥

I söndags var det Åbodagen som märktes på alla håll i Åbos centrum. Torgen var fyllda med människor och överallt fanns det programpunkter under dagen. Som vanligt avslutades kvällen med fyrverkerier och vi var givetvis på plats vid ån tillsammans med resten av Åbo. Dagen efter, igår, körde jag till Hangö en snabbis för att hämta alla mina saker som ska säljas, för på lördag ska jag nämligen sälja alla mina överlopps grejer på loppis vid Bokcaféet i Åbo. Kom dit för att fynda eller umgås, vetja! 

På vägen mellan Hangö och Åbo stannade jag vid ett solrosfält för att plocka några sista solrosor. Det fanns bara små, ynkliga solrosor kvar men jag fick ihop en bukett i alla fall. Vi får se hur länge de håller, för trots att de var väldigt fina såg de lite vissna ut. Solrosor måste vara en av de finaste blommorna nu under hösten, så jag hoppas de hålls vid liv några dagar åtminstone. 

Det var några av mina septemberdagar ur telefonen. Nu väntar en hel dag med lunch, bloggpepp och fotografering tillsammans med de bästa Åbovännerna. ♥
Roadtrip: Sverige

Nu är det dags för del ett av bilder från vår roadtrip som vi gjorde för en månad sedan, den 16-31 augusti. Det var en minnesvärd resa, men samtidigt väldigt påfrestande och det är väl eftersom jag först nu har tagit itu med bilderna från resan. Det tog en hel månad att smälta allt som vi hann göra och nu är det riktigt roligt att titta tillbaka på alla bilder och minnas de fina studerna.

Tidigt på morgonen kom vi iland i Stockholm efter en natt omborg på Viking Grace. Vi hade proppat magarna fulla föregående kväll på buffén så vi körde en bra bit innan det var dags att stanna för frukost. Ett av våra första stopp den där soliga och varma sommardagen var Västervik - ett av mina favoritställen under hela resan faktiskt.

Jag kan ju passa på att flika in en karta över hur vi körde så att ni förstår. Den röda linjen är ditvägen och den orange linjen är hemvägen, dvs. vi körde ner längs Sveriges östkust och kom upp västkusten.

Våra stopp i Sverige på ditvägen (röd): Stockholm - Västervik - Borgholm (Öland) - Åhus. 
Våra stopp i Sverige på hemvägen (orange): Halmstad - Göteborg - Marstrand - Borås - Stockholm. 

Jag lägger upp kartan i de andra reseinläggen också så att det är lättare att följa med. 

Mera Västervik! Staden var fylld med fina pastellfärgade trähus och små, smala gator. Vilken idyllisk svensk sommarstad säger jag bara. Jag har ju bara besökt västkusten tidigare, men östkusten har sina pärlor den med.

Trots att det bara blev ett snabbesök i staden var det verkligen värt det. Vi hade inte planerat att stanna här, men som tur gjorde vi det för det här var en av få varma sommardagar vi hade på hela resan. Så snälla ni, besök Västervik om ni har vägarna förbi! Det var så värt det. ♥

Vi körde vidare mot Öland, men där var vi inte desto längre utan bara över natten på en camping. Följande dag åkte vi istället utvilade över till fastlandet igen och besökte Kalmar slott! Det var stort och mäktigt med häftiga kanoner som omringade vallen runt slottet. 

Ett snabbstopp i Åhus. Vi parkerade husen vid denna enorma fabrik och funderade vad en så liten stad som Åhus kan tänkas ha för industri mitt i centrum. Efter att ha sett några Absolut-flaskor kom vi ju sedan på att det är här som den alkoholen tillverkas, för det står ju faktiskt "Produced av bottled in Åhus, Sweden" på alla flaskor kom vi sedan på, haha. Ibland blir man förvånad över vad man kan möta då man inte har planerat destinationer på förhand.

Sedan åkte vi över till Danmark-Tyskland-Holland, men det kommer egna inlägg om de länderna! Så vi fortsätter med Sverige och våra platser vi besökte på hemvägen.

Vi åkte ganska snabbt till Göteborg genast efter att vi passerat den danska gränsen på hemvägen, med undantag för ett stopp i Halmstad och Ullared (!!!). Det var ganska drömmigt att gå omkring på Ullared (eller Gekås som själva shoppingcentret egentligen heter) måste jag medge och det är kanske därför jag inte har en enda bild därifrån heller. Jag var allt för fokuserad på shoppingen. Istället kommer här en drös med bilder från Göteborg! Här är en från vår morgonpromenad i Slottsskogen. 

Mulet var det för det mesta, men vad gjorde det. Göteborg var sig likt ändå. Vi hann gå en hel dag på stan och besökte givetvis Nordstan och Avenyn - två måsten då man är där. Dock måste jag tipsa om Frölunda torg, för jag tycker shoppingen där är mycket bättre än inne i stan! Tips, tips. 

Vår spårvagn till Angered, där min mammas moster bor. Det var hos henne vi huserade tre dagar och servicen var som vanligt på topp. Det är alltid lika roligt att åka dit och bli bortskämd med all god mat och sällskap. 

En av våra sista dagar på resan var vi faktiskt till Marstrand också. Det var en lördag så det var såklart mycket människor där, men det gjorde inte så mycket. Vädret var varmt och det här förblev årets sista sommardag. Vi hade turen att ha två varma sommardagar under vår roadtrip - en då vi var i Västervik och den andra här, i Marstrand. Efter en heldag på Marstrand var det dags att åka till Göteborg igen, packa ihop alla saker, köra via Borås och sedan mot Stockholm där färjan väntade på oss. 

I nästa reseinlägg blir det bilder från Danmark! 
Lotta & Sebastian

För drygt en månad sedan, den 5 augusti, var det dags för mig att dokumentera ett av årets bröllop. Lotta och Sebastian gifte sig och jag var på plats från början till slut den dagen. Bilderna har redan hunnit levereras till brudparet och därför kan jag nu visa några ögonblick från den fina dagen. 

Lite förberedelser innan vigseln på festplatsen i St Karins. Klänningen kläs på, likaså skorna och alla smycken. Jag är glad att rummet hade ett stort fönster, så ljuset i bilderna är jag riktigt nöjd med, trots att det var regnigt och ganska mörkt utomhus.

Vi tog ett par bukettbilder innan det var dags att åka till kyrkan i Åbo. Vi hann tyvärr inte ta porträttbilder den "riktiga" dagen, både på grund av fullspäckat tidsschema men också på grund av vädret. Själva porträttbilderna tog vi därför en vecka senare.

Porträttbilderna tog vi i botaniska trädgården på Runsala - ett väldigt vackert ställe med många, många olika fotograferingsplatser. Så ja, det här var den lilla bildskörden från bröllopet och porträttfotograferingen. Det finns så mycket mer jag skulle kunna visa, från t.ex. vigseln eller bröllopsfesten, men med respekt för anhöriga har jag endast valt bilder där brudparet själva syns. Det var i alla fall en väldigt fin dag som är jag tacksam för att jag fick vara med och uppleva. ♥Jarina Leskinen

Jag är en 23-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Har precis fått min examen i företagsekonomi och är nu företagare inom foto och design. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag som består av mycket kaffe, vänner och foto. Bloggens fokus ligger på bilderna och jag delar även gärna med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Foto
Porträtt
Studenter
Kärlek
Bröllop
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

Personligt
Jag själv
Vardag
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor
   Arkiv

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar