Roadtrip: Danmark

Efter några dagar i Sverige åkte vi över till Danmark. (Läs om Sverige här!) Vi hade endast tänkt ut ett stopp i Danmark och resten bestämde vi oss för att ta som det kommer, så det blev en del spontana stopp vilket såklart alltid är extra roligt för då blir man oftast överraskad över vad man får uppleva.

Ett av våra mer spontana stopp var Odense, en gammal stad som kanske mest är känt för att H.C. Andersen en gång i tiden bott där. Det blev inte ett besök till hans museum, men däremot gick vi omkring på de små kullerstensgatorna och såg på den fina arkitekturen.

Här ser man lite av vår rutt i Danmark. På ditvägen gjorde vi våra stopp och stannade där två dagar, medan vi på hemvägen bara körde igenom landet och inte stannade överhuvudtaget. 

Våra stopp i Danmark på ditvägen (röd): Öresundsbron - Sorø - Storabältsbron - Odense - Lillabältsbron - Billund (Legoland).
Våra stopp i Danmark på hemvägen (orange): Rødby (färjfästet från Tysklandsfärjan) - Öresundsbron.

Som ni ser stannade vi inte på så många ställen men det var för att Danmark inte var vår största prioritet under den här resan. Det som förvånade oss lite var hur dyrt det var att köra över broarna. Öresundsbron och Storabältsbron var nämligen avgiftsbelagda, vilket vi såklart förstår, men att betala 50€ för att passera Öresundsbron och 30€ för Storabältsbron förvånade oss. Dessutom körde vi ju över Öresundsbron två gånger så det blev över 130€ i broavgifter totalt. Nåja, det hade vi inte räknat med men i slutändan var det ju ändå värt det med tanke på allt vi fick vara med om. 

Efter Odense fortsatte vi till ställe nummer ett som måste besökas då man en gång är i Danmark - Legoland. Jag har varit där en gång tidigare, men jag har inte så mycket minne av det eftersom jag då bara var sju år gammal. Markus var i alla fall glad över att få besöka Legoland, eftersom han aldrig gjort det tidigare.

I Legoland tillbringade vi största delen av vår tid i Danmark, eftersom vi nämligen bara var ett par dagar totalt i landet. En heldag här var riktigt passligt och det var intressant att se de där små miniatyrstäderna byggda av lego, samtidigt som Legoland mer känns som ett nöjesfält med attraktioner för mindre barn. Men vi fick det sett i alla fall och det var en positiv upplevelse. 

Broarna var stora och häftiga att köra över. Efter många kilometrar på både broar och landsvägar körde vi sedan från Billund vidare mot tyska gränsen. Vi övernattade på danska sidan men tidigt följande morgon körde vi över till Tyskland och där väntade ett par dagar på autobahn.

Mer om Tyskland i nästa reseinlägg!
Fototips-fredag kommer tillbaka!

Nu har det gått några månader sedan mitt senaste fototipsinlägg, men nu kommer fototips-fredag äntligen tillbaka! Inte idag dock, men redan om en vecka på fredag. Den 29 september kommer det första inlägget och tanken är att det ska kommer varje eller varannan fredag, beroende på hur stort intresse det finns för inläggen. Om jag samlar mod till mig har jag även tänkt göra videotips, eftersom jag känner att vissa tips jag har på lager inte kan beskrivas i ord. Vad tror ni om det?

Jag hade tänkt göra en länklista till varje fototips jag gjort, men det visade sig vara TJUGOFEM stycken. När och hur hann jag göra så många, tänker jag såhär i efterhand.

Här kommer istället en liten lista med de fototips som ni gillade mest (baserat på gillningar och kommentarer):

Höstigare bild
Bort med det gula
Vilken kamera ska jag köpa?
Vilket objektiv ska jag köpa?
Finare bakgrund vid porträtt
Bättre telefonbilder

Den här gången ska vi nog också försöka komma upp i tjugofem inlägg tycker jag! Nu är bara frågan: Vad vill ni läsa om? Eller se en video om (om jag vågar filma)? Jag har en hel del idéer och tankar redan, men ifall vi ska komma upp i en lika stor mängd behöver jag också era åsikter. Det är trots allt för er jag gör inläggen. :)

Vi ses nästa fredag med fototips-fredag, kl. 10:00 svensk tid och 11:00 finsk tid!
En heldag med tjejerna

Igår träffade jag upp tjejerna för att luncha, eftersom alla råkade ha en ledig dag. Vi åt vid Kuori, ett ställe precis vid mig som alltid överträffar förväntningarna. Jag har varit där ett par gånger tidigare och igår var det minst lika gott som tidigare. Vi tog falafelbaren och alla gillade den!

Sällskapet Ida, Sarah och Cecilia. ♥

Riktiga bloggare som vi är hade vi alla med oss kamerorna och i tur och ordning stod vi sedan på stolar för att få till de perfekta matbilderna. Haha, tur att man har hittat likasinnade vänner som förstår en. Efter tre timmar på Kuori hade vi inte fått nog, så vi gick till följande ställe för att fortsätta.

Trots att det regnade orkade vi ändå gå hela vägen från Kuori in till stan. Det blev kaffe på Robert's coffee. Jag tog världens, och då menar jag världens, godaste choklad-hasselnöts-mocha, så den kan jag verkligen rekommendera. 

Där satt vi sedan i ytterligare några timmar och pratade om verkligen allt och inget. Totalt hängde vi i sex, närmare sju, timmar, men det är så konstigt hur fort tiden går då man umgås med personer man trivs med. Nästa vecka ska vi träffas igen för vi har bokat bord på en fine dining. Det blir kul med lite lyxigare middag för en gångs skull, så bilderna därifrån får ni se då!  Jarina Leskinen

Jag är en 23-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Har precis fått min examen i företagsekonomi och är nu företagare inom foto och design. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag som består av mycket kaffe, vänner och foto. Bloggens fokus ligger på bilderna och jag delar även gärna med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Foto
Porträtt
Studenter
Kärlek
Bröllop
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

Personligt
Jag själv
Vardag
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor
   Arkiv

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar