Ett soligt april

Några bilder från fina aprildagar tänker jag bjuda på idag. Jag har, förutom att jobba, hunnit med ett cafébesök, gått på mässa och njutit av soliga dagar. Det har varit många riktigt fina dagar som april har bjudit på. 

Lördag 7 april. Jag träffade Laura och Iris för årets första kaffe ute på terassen! Eller faktiskt, så tog jag inte kaffe utan en jättegod hallonlemonad med favoritkakan hasselnöts-cheesecake. Espresso House levererar alltid.

Söndag 8 april. Dags för mässa! Mommo och moffa bjöd med mig och Markus på trädgårdsmässa och jag blev sugen att inreda en fin sommarbalkong. Det är bara så svårt när vår balkong inte är inglasad, men något fint ska jag försöka få dit.

Lördag 14 april. Det var skärgårdmarknad längs ån här i Åbo och vädret var på topp! Jag och Markus satt vid åkanten i åtminstone en timme. Årets första solbränna var ett faktum när man kom hem och såg den fina röda randen i pannan. 
 
Samma lördag tog vi takeaway från Burger King och satt oss i Puolalaparken. Vårens varmaste dag hittills, definitivt. En av de finare dagarna det här året måste jag säga. Tänk vad lite fint väder och en lugn dag kan göra för själen.

Lördag 21 april. En helg hemma i ett blåsigt Hangö. Ja, det blåser ganska ofta där och vädret är tyvärr alltid några grader kallare också på grund av det kalla havet som ligger omkring staden. Det var en lugn Hangö-helg som bestod av att byta däck på bilen, gå promenader på stan och umgås med familjen. 

Som ni ser är det mesta jag gjort från veckosluten, eftersom jag på vardagarna inte hinner göra så mycket mer än jobba och packa inför vår flytt. Vi börjar flytta redan på fredag, men har som tur hela helgen tid på oss så det blir som tur inte så stressigt. Och har jag nämnt att vi flyttar till trappan bredvid? Hehe. Lätt att flytta, indeed. 
Vad jag egentligen gör

Mars blev april och snart blir april maj. Våren kom riktigt fort i år. Kanske inte vårvärmen, men våren i sig har ju redan kommit. Tiden har nog gått extra fort för mig eftersom jag har jobbat. Jag berättade tidigare att jag har jobbat hela våren och ja, det fortsätter faktiskt ända till sista maj. Det var meningen att jag bara skulle jobba mars, men jag har sedan förlängt mitt vikariat två gånger. 
 
Jag jobbar på ett dagis. Jag har aldrig jobbat med barn tidigare och jag har inte ens någon utbildning till det här, men eftersom chansen kom ville jag ta vara på den. Det har varit riktigt svårt att få ett jobb, måste jag säga. Att utbilda sig i en bransch där konkurrensen är stenhård och dessutom i en bransch som kanske inte riktigt är så välutvecklad här i Finland har inte varit det lättaste. Jag trodde stenhårt på att det skulle vara lätt att få ett jobb efter examen, men nej nej nej. Inte i Åbo i alla fall.

Så ja, en dagistant är vad jag är just nu. Måndag till fredag varje vecka. Jag måste nog säga att jag var inställd på att det här inte skulle vara något för mig och det kanske är därför jag blev så positivt överraskad - inga förväntningar liksom. Trevligt dagis, roliga kollegor och bra gemenskap. Ja, jag trivs sjukt bra! 

En dryg månad har jag kvar på dagiset och sedan åker jag till Hangö för ett par månader jobb där på det gamla, goda caféet. Det har jag inget emot, så det blir riktigt roligt det också. I höst däremot... Jag har faktiskt sökt till två skolor, så om jag har tur kommer jag in till någon av dem. Det återstår att se vad som händer. Nu har jag i alla fall fullt upp ända till slutet av sommaren, så det är roligt! 
En dag i Helsingfors

För drygt två veckor sedan besökte jag Emilia i Helsingfors. Jag var i staden tjugofyra timmar så det var en ganska snabb visit, men en väldigt trevlig och behövlig sådan. Givetvis släpade jag med mig kameran och därför vill jag också visa några bilder här.

Ett besök till Vinterträdgården var egentligen det enda som stod på vårt schema. Vi hade inte lång väg att gå från Emilia, så genast det öppnade gick vi dit för att se på alla växter och blommor inomhus. Ute var det fortfarande väldigt mycket vinter ännu.

Emppu och det fina blomhavet av påskliljor. ♥

Kombinationen av de här två färgerna var riktigt snygg tycker jag. Här gick vi omkring en stund innan vi sedan gick hem igen, packade ihop alla saker och tog spårvagnen in till centrum. 

Andra fina studer i Helsingfors:
♥ Att träffa Emilia var såklart höjdpunkternas höjdpunkt!
♥ Att andas lite storstadsluft var också helt okej såhär emellanåt 
♥ Spana på poliser (och deras kunder) utanför Emilias fönster var också en höjdare! Hon bor alltså utanför fyllecellen så man ser mycket intressant under en fredagskväll. 
♥ Shoppa utan att shoppa - klarade hela mars utan att köpa ett enda klädesplagg. Nöjd!
♥ Kaffe med Sophie på Deliberi K7

En hel del hann jag alltså med under mitt dygn i Helsingfors. Hoppas det skulle bli lite fler besök dit, men det är ju så lätt att man säger så och sen blir det ändå inte så. Vi får se, vi får se - nu först blir det i alla fall fokus på jobb. Till mitten av maj är jag i Åbo och efter det byter jag stad till Hangö för att jobba där. Före det här ska vi hinna flytta också!!! Mycket som händer, men jag ska dela med mig av så mycket som möjligt här! Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar