Hemkommen från resan

För snart en vecka sedan kom vi hem från vår två veckors bilresa i Sverige och Norge. Förra året gjorde vi en lite liknande resa, då ända ner till Holland, men i år bestämde vi oss för att hålla oss närmare hemtrakterna för att upptäcka hur det ser ut här i Norden. Det är ju så sällan som man reser nära. Och för att vara helt ärlig känns inte sådana här nära resor som "riktiga resor" heller, trots att de ju egentligen borde göra det. För mig blir det liksom en riktigt resa då man flyger nånstans långt bort. Men det är nog bara något som är fast i huvudet och den här gången var det en resa kan jag lova - en väldigt fin sådan.

Här följer några bilder från Sverige och Norge, men jag lovar att det kommer fler bilder. Speciellt från Norge eftersom det visade sig vara världens vackraste land. 

Dag ett på vår resa körde vi från Stockholm till Göteborg med några stopp på vägen. Här stannade vi till vid Örebro i några timmar och lite senare vid Läckö slott. Sverige har en massa fina slott kan vi i alla fall konstatera.

Vi tillbringade många dagar i Göteborg och åkte även ut i Göteborgs skärgård ett par gånger. Här var vi på ön Vrångö och några dagar senare besökte vi Hönö. Fina sommarplatser som nu mot sensommaren blir allt tystare platser. 

Norge! ♥ Jag låter bilderna tala för sig själva och fixar ett inlägg med några bilder till lite senare. Magiskt, vackert och fantastiskt - det finns inga tillräckliga ord för att beskriva det landet alltså. 

Det blev en snabb liten uppdatering och nu ska förhoppningsvis bloggandet komma igång igen då min vardag här i Åbo småningom börjar rulla på. 
Det bästa från sommaren

Sommaren 2018 har varit den finaste på länge. Om inte den finaste jag nånsin upplevt. Trots att det känns som att jag har jobbat i ett så har jag faktiskt hunnit njuta ovanligt mycket den här sommaren. Mentalt kanske jag aldrig har känt mig ledig, men jag har i alla fall fått tankarna på lite annat än bara jobb vilket har varit skönt.

Därför vill jag nu sammanställa sommarens finaste ögonblick med hjälp av några bilder jag tagit. I och med att jag köpte min nya kamera har det varit så mycket enklare att överföra bilder och redigera dem istället för att själv vara tvungen att sätta sig vid datorn och redigera bilderna där. 


Klicka på bilderna för att se de större.

Fyra dagar i slutet av juli tog jag faktiskt ledigt från jobb för att hinna med en ordentlig vistelse i Rosala. Jag och Markus bl.a. cyklade från Rosala till Hitis, stannade till på stranden för att simma i det varma vattnet och en av dagarna åkte vi på en utflyktsdag till Högsåra. Vi tog cyklarna med oss och åkte färja två gånger för att komma fram. En så rolig upplevelse! Vi passade såklart på att besöka Farmors café där min fina kusin jobbar och så besökte vi såklart släktingarna som också bor där. På hemvägen stannade vi lite längre i Kasnäs för att ta en glass i det varma vädret innan färjan kom och tog oss tillbaka till Rosala. Så fin dag!

Vi hann också ut till stugan då vi en gång var i Rosala. (Normalt bor vi alltså på fasta Rosala, medan stugan ligger på en ö utanför. Trots att Rosala också är en ö, såklart. Knepigt det där.) Det är min moster och hennes familj som bor där mest nu, så vi åkte ut tillsammans med de. Efter grillning, bastubadande och vin klättrade vi upp till öns högsta punkt för att få se den fina solnedgången. 

Förutom en Rosala-vistelse har jag också hunnit med ganska många Åbo-besök under sommaren. Här var vi på en av sommarens varmaste dagar och gick en såndär helt vanlig kvällspromenad längs ån. 

På dagen hade vi fikat på Café Qwensel och som alltid var där lika mysigt och idylliskt!

Jag har också hunnit vara turist i min egen hemstad. Det är inte ofta jag har hunnit röra mig på andra ställen än mellan jobb och hem under sommaren, men några dagar har jag i alla fall fått njuta av Hangös fina natur och omgivning.


Jag har simmat, varit på after work med flickorna, ätit middag med familjen plus respektive på Casino, cyklat runt i staden och bara njutit av den fina sommaren både på dagarna och på kvällarna.

En dag nu i augusti fick jag dessutom besök av finaste Cecilia! Vi åt på Skiffer där vi också drack en god mimosa, sedan forsatte vi med en drink på HSF Marine. Dagen därpå visade jag henne alla små butiker i Hangö och sedan besökte vi vattentornet, gick på kvällstorget och satt på klipporna vid stranden. En så bra dag, igen en gång!

Därtill så har jag och Markus också hunnit till Sveaborg. Vi var där också för fem år sedan så det var roligt att vara där igen. Det känns ju som ett ställe man måste besöka nu och då, trots att det är väldigt turistigt. 

Och nu hörni. Nu ska vi precis packa ihop bilen och dra iväg till båten för vi ska åka över till Sverige och Norge. Exakt hur länge vi stannar vet vi inte, men kring tio dagar skulle jag gissa. Senast i slutet av nästa vecka måste vi vara hemma för sedan börjar ju skolan veckan därpå. Det blir roligt med lite semester trots att det inte är långt bort, men sådana resor kan ju bli minst lika roliga ändå. 

Det blir nog ett bra avslut på sommaren det. Hoppas ni också haft en fin sommar! ♥Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar