En tavelvägg

Det här inlägget är ett samarbete med Desenio.

Som många av er kanske vet så målade jag om väggen i vardagsrummet för några veckor sedan. Tanken var att få en ny, fräsch look och samtidigt pigga upp rummet lite mer. Inte nog med att väggfärgen ändrades - nu har jag också beställt hem några tavlor från Desenio som pryder väggen så fint!

Det är fyra stycken tavlor och ramar i olika storlek. Jag har försökt välja sådana som har ganska abstrakt tema och något som inte sticker ut alltför mycket. De tavlorna jag har heter Bed of flowers, Clouds B&W, Wave och Hide. Motiven för mig beskriver ett lugn och det var den känslan jag ville uppnå.

I och med att den största tavlan med blommorna är den enda i färg tänkte jag att man kan variera den om man vill. Den känns ganska vårig och somrig så den passar bra nu när våren snart är på ingång, men till hösten och vintern kanske jag byter ut den mot ett mer passande motiv. Det är bra med variation, tänker jag. 

Vill ni också beställa från Desenio så får ni just nu 25% rabatt då ni anger "jarina" i kassan. (Gäller inte handpicked/collaboration posters och ramar, men allt annat!) Erbjudandet gäller fram till 1 mars, så in och shoppa! 

Vad tycker ni om min lilla tavelvägg? Jag är själv jättenöjd med hur slutresultatet blev och rummet känns som ett helt annat nu. 
Härliga vinter

Jag har tillbringat min helg hemma i Hangö efter en lång tid borta hemifrån. Det var faktiskt senaste på julen som jag var där, så det har varit riktigt skönt att vara hemma och för en gångs skull få njuta av det mest perfekta vintervädret nånsin.

Det har nämligen varit helt underbart väder den här helgen och hela veckan egentligen. Jag är så glad för de som firat sportlov den här veckan att de äntligen fått njuta av en ordentlig vinter och det bästa tänkbara vintervädret dessutom. 

I helgen har vi promenerat på isen. Vi har turen att bo ett par hundrameter ifrån stranden, så vi gick hela familjen ut på en härlig promenad runt Kråkudden. Man märkte verkligen glädjen alla människor hade på grund av det fina vädret. Härligt att se!
 
Många skrann på isen och det gjorde mig faktiskt också lite sugen på att skrinna, så när vi väl kom hem tillbaks letade jag och Josefin upp våra skridskor och gick ner till stranden en gång till. Trots att skridskorna var två storlekar för små gjorde det ingenting för det enda jag kunde tänka på var hur härligt, härligt, härligt det var.

Inte ett enda fall och till och med några piruetter klarade jag av på den blanka isen. Det var så roligt att jag till och med lyckades locka med Markus på en runda idag. Det blev alltså två skridskorundor totalt och det känns i fötterna kan jag lova, men det är en bra känsla. Träningsvärk liksom, den känslan har jag alltid tyckt om. 

Sedan var det dags att lämna den underbara helgen bakom sig, men innan den tog slut steg jag ut ur bilen för att knäppa några sista bilder på det vackra vinter-Hangö. Det är bäst att passa på att ta bilder så länge det är såhär fint, för man vet aldrig när det blir såhär igen. 

Nu är jag tillbaka i Åbo igen och den här veckan kommer bli rolig och intressant har jag påkänn. Jag börjar veckan med en eventuell arbetsmöjlighet och avslutar den på ett spa. Hur bra låter inte det?
Fototips-fredag: Därför är Lightroom bästa redigeringsappen

Jag har alltid tidigare redigerat mina telefonbilder i VSCO-appen, men efter att ha insett hur dålig kvalitet den appen ger bilderna ville jag testa något annat. Kvaliteten i sig är ju kanske inte "dålig", men definitivt sämre än vad många andra appar skulle ge. Jag har länge haft Lightroom-appen i min telefon, men i princip aldrig använt den förrän nu de senaste månaderna. Och wow. Jag är verkligen positivt överraskad över hur bra den är. Därför vill jag nu tipsa om den appen och ge er några orsaker till varför jag tycker att Lightroom är den bästa redigeringsappen.

Så här ser det ut inne i appen. Här är exempel på kurvor, färgändring och kopiera/klistra in inställningar.

♥ Kurvor
I hur många redigeringsappar har man möjlighet att själv göra en kurva till sina bilder? Säkert finns det någon, men Lightrooms kurva är i alla fall jättebra. Den är precis som kurvan i Lightroom och Photoshop i datorn, där man har mölighet att styra på den hur man vill. Älskar!

I appen: Ljus → Kurva (liten ruta uppe till höger)

♥ Färgändring
Precis som i den nedladdade versionen på datorn kan man göra sin selektiva färgändring, dvs. ändra alla färgers toner precis hur man vill. Typ det enda jag behöver använda mig av för att bli nöjd med min bild. 

I appen: Färg → BL. (liten ruta uppe till höger vid färghjulet)

♥ Kopiera inställningar
Man kan kopiera redigeringen och inställningen man gjort på en bild och sedan klistra in samma redigering på en annan bild. Man sparar så mycket tid på det här sättet.

I appen: Redigera klart en bild → Tryck på ••• (tre prickar) allra höst upp i appen → Kopiera inställningar → Öppna följande bild → ••• → Klistra in inställningar

♥ Synkronisera med datorns Lightroom
Ifall man även använder sig av Lightroom i datorn kan man synkronisera så att man ser samma bilder i datorn och telefonen. 

♥ Den är gratis!
Jajamen, appen är helt gratis. Man behöver alltså inte betala för Lightroom-appen så som man gör med Lightroom i datorn. Fastän man inte är inloggad har man ändå full möjlighet till all redigering och alla verktyg. Hur bra? 

Dags att ladda ner appen nu hörni! Dessutom är det här en bra inblick i Lightroom för er som inte har det på datorn men kanske överväger att skaffa det. Fler möjligheter och bättre kvalitet - det kan jag lova er att Lightroom-appen ger er.

Vilken app brukar ni redigera era bilder i och varför har ni valt just den appen? Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar