Några lediga timmar

En av de där få lediga dagarna den här sommaren tog jag med mig Josefin in till Hangös lilla centrum. Vi shoppade i de små butikerna, gick promenad i stan och hade en riktigt trevlig ledig dag. Eller ja, en halv ledig dag åtminstone eftersom jag hade kvällsjobb. Som ni hör har jag alltså inte haft så många lediga dagar, men det är ju lite det somrarna går ut på - att man ska jobba.

Här gick vi i alla fall vår promenad genom kyrkparken. De planterar alltid så fina blommor i parkerna här i Hangö och varje år är det olika färgskalor. I år är det rött, rosa och vitt som är temat, vilket jag tycker är jättefint. 

Vi fortsatte ner till Regattastranden för att lägga oss där med lite picknick vi hade köpt. Det här är ju en av Hangös sämre stränder enligt mig, men eftersom den nu råkade ligga på ett bra läge med våra andra destinationer så fick den duga för ett par timmars strandhäng. Omgivningen är ju trots allt fin ändå. 🤗

Självklart var ju Julius också med på stranden och han var så nöjd när han fick leka med sanden. 

Sedan avslutade vi det hela med en billig fika på Alans café. Jag har säkert nämnt det tidigare, men det här är definitivt ett ställe värt att besöka om man vill fika både billigt och gott. Tror att jag betalade tre-fyra euro för det ni ser på bilden. Förstår dock inte hur verksamheten kan gå runt med så billiga priser, men som kund klagar jag inte. 

Och det var den lediga dagen. Vill ni ha mer Hangö-tips är det bara att fråga. ☀️

Nu har jag bara en jobbdag kvar innan jag har lite långledigt. Det har varit många tunga jobbdagar i värmen, så det känns välförtjänt att vara borta därifrån några dagar och bara ta det lugnt. Genast efter arbetspasset imorgon åker jag nämligen till Rosala och det ska bli så skönt, skönt, skönt!
En ny kamera

Det senaste halvåret har jag inte använt kameran mycket, främst på grund av tidsbrist och även lite brist på inspiration skulle jag tro. Dessutom har jag känt att min kamera inte riktigt levt upp till mina förväntningar längre - eller snarare samhällets förväntningar. Jag köpte nämligen kameran för över sex år sedan och trots att den fortfarande fungerar felfritt kände jag ändå för att uppdatera till en nyare variant. Och här har vi den!

En lite liknande kamera som min förra, endast en siffra som skiljer dessa åt i namnet. Nu är jag alltså ägare av en Canon EOS 6d mark II! Jag har snart haft den i en månad och har därmed hunnit lära känna den ganska bra redan. Den största skillnaden är ju att den har wifi, vilket är en av orsakerna till att jag verkligen ville investera i en ny kamera och samtidigt det jag menade med samhällets förväntningar. Vilka apparater har inte wifi och enkel bildöverföring i dagens läge, liksom? 

Troligtvis har ni inte märkt så stor skillnad i bilderna här på bloggen, eftersom den i princip levererar samma bildkvalitet som förra kameran. Jag har i alla fall inte märkt någon desto större skillnad. Jag ser framemot att fota mer med den, för nu har det mest blivit ögonblicksbilder bara för att provfota. 

Nu har i alla fall min inspiration ökat lite igen, så förhoppningsvis ska det bli lite aktivare uppdatering här igen bara jag kommer igång med fotograferandet igen. 
En underbar skärgårdshelg

Igen har en ny vecka börjat och vi lämnar en alldeles underbar sommarhelg bakom oss. De senaste dagarna har varit de bästa hittills den här sommaren. Jag har haft turen att vara ledig fredag, lördag och söndag, vilket gjorde att det kändes som ett självklart val att åka ut till skärgården till favoritstället.

Redan på torsdag kväll åkte jag till Rosala för att få tillbringa så mycket tid som möjligt där. Vädret har varit så varmt och fint - riktigt sommarväder! Det har visserligen blåst lite, åtminstone ena dagen, men alla andra dagar har det varit blå himmel och ett ganska lugnt hav. 

På fredag kom också Markus till Rosala och vi plockade ut kajakerna för att fara iväg på kvällspaddling lite senare. Jag har paddlat flera gånger, men just den där kvällspaddlingen var bland det bästa jag nånsin upplevt tror jag. Så vackert och så lugnt.

Solen hann nämligen gå ner medan vi paddlade och det skapades en fin, rosa himmel. Får jag bara spola tillbaka tiden och sätta mig i kajaken igen? Det finns nog inget mer avkopplande än att paddla ut en bit bland orörda öar, lyssna på lugnet och bara njuta. Om två veckor åker jag dit igen så då ska jag se till att paddla igen.

Och så en kort paddlingsstund för att få till en fin bild. 🤗

Vad har vi annat hunnit med? Jo, jag och Markus har sovit en natt i tält. Skärgården är ju det mest optimala stället att tälta på eftersom det inte är någon trafik eller andra ljud som stör. Dock ska vi komma ihåg att välja en skuggplats nästa gång, för det var inte så roligt att vakna klockan sju på morgonen av att det var trettio grader varmt inne i tältet... Men en god natts sömn blev det åtminstone! 

På lördag innan jag och Markus åkte iväg lunchade vi på Vikingacentret. De har fiskbord på lördagar och det smakade riktigt gott. Det är få gånger jag har varit i Vikingacentret och Vikingabyn, trots att det är Rosalas största sevärdhet och trots att jag ändå är i Rosala flera gånger per år. Man borde verkligen bli bättre på att besöka platser i sin närhet.

Och med denna sommarklädsel avslutade jag helgen. Om ni har möjlighet att besöka skärgården, gör det. Det finns få platser på denna jord som är så fina och unika som just den finska skärgården. Speciellt under sommaren. Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar