Nya somrigare bilder

Jag har jobbat flera dagar nu men en av de där kvällarna hade jag tid för en fotografering. En fotografering med mig själv. Josefin fick ställa upp som fotograf den här gången, medan jag ställde mig framför kameran i min nya gula sommarklänning. Det blev några bra bilder och nu när jag har kommit till Åbo för att vara här några dagar har jag också tid att redigera bilderna. Imorgon kommer det alltså att komma upp en ny header också, så att vi får en nyare design här på bloggen. :)
En ledig dag i Åbo

Så gott som alla lediga dagar kommer jag till Åbo för att tillbringa min ledighet här. Jag har turen att alltid (eller som oftast) ha två dagar i streck ledigt, vilket är väldigt tacksamt. Igår träffade jag Sarah för en lunch och kaffe i det härliga sommarvädret.

Vi började dagen med lunch på Tintå. En lätt, men väldigt god mozzarellasallad valde vi båda att äta. Både jag och Sarah hade inget annat planerat på hela dagen så vi umgicks flera timmar, vilket var superroligt! Det är det ju alltid då man inte setts på en tid.

Vackra Åbo med sin glittrande å. Sommardagar då åbåtarna är fulla och staden är vid liv är bland de bästa dagarna. 

Sedan tog vi kaffe på samma ställe som förra året - Café Qwensel. Vi tog till och med samma bord och bestämde oss för att en gång per år komma tillbaka till caféet och alltid sätta oss vid samma bord, hehe. Bra tradition.

Caféet och innergården är så vacker! Det känns så idylliskt att dricka från de där rosenkopparna och äta från assietter med guldkant. Dessutom är det inte många caféer nuförtiden som hämtar ut allting på en bricka som de gör här. Åbos mysigaste sommarcafé, definitivt! ♥

Nu blir det en jobbvecka i Hangö igen och sedan kommer jag tillbaka till Åbo redan på måndag kväll. Hoppas på lika fint väder då som det var under mina lediga dagar nu. 
Lite från lägenheten

Nu har jag äntligen tagit några bilder från lägenheten som jag ska visa er. Det är långt ifrån färdigt ännu, speciellt när det gäller smådetaljer som mattor, lampor och andra inredningsprylar. Men helheten är i alla fall färdig och vi är väldigt nöjda med vårt nya hem här i Åbo.

Så här ser det ut när man kommer in i hallen. Genast till vänster har vi toaletten (som jag inte tagit bilder på ännu) och genast till höger finns en klädhängare. Går man framåt finns köket till vänster, sovrummet rakt fram och vardagsrummet till höger. Golvet är en svag beige färg, men bilderna är redigerade så att golvet ser lite mörkare ut här märker jag. 

Köket ser ut så här! Att gå från en lägenhet utan kök till en med kök är nog det bästa av allt. Det blir liksom ett extra rum trots att det här också är en tvåa så som förra lägenheten. Den här tvåan är dock 63 kvadrat, medan den förra bara var 49 - så där är också en stor skillnad.

I köket har vi i alla fall vårt matbord, en diskmaskin (♥) och en stor byrå. Byrån ser ni lite av på följande bild. På samma vägg som jag fotat ifrån finns kylskåpet och frysen samt ett stort skafferiskåp. 

Här är vår Malm-byrå som i den här lägenheten får vara i köket. Den passar superbra där och köket skulle nog kännas väldigt tomt utan den. 

Går man ut från köket ser man det här - en Kallax-hylla i hallen och en stor del av vardagsrummet.

Eftersom vårt vardagsrum är så stort så fungerar halva vardagsrummet som vårt "office" där vi har varsitt skrivbord och andra halvan ser ut så här. Jag ska ta en bild på hela vardagsrummet i helhet bara vi får vår skrivbordshörna helt färdig. Det här är i alla fall färgtemat vi kört med i vardagsrummet - en blandling av ljusa färger så som beige och vit tillsammans med lite mörkare färger av brunt och svart. 

Ja, och så lite nyanser av gammelrosa också för att det är så fint. Jag ska ännu ta bilder på toaletten, sovrummet och såklart balkongen! Undrar ni något, varifrån något är köpt eller liknande så är det bara att fråga. Mycket har vi tagit med från gamla lägenheten, men en del är också köpt och en del är gjort som DIY-projekt. En blandning av både nytt, gammalt, ärvt och fått kan man säga. Vad tycker ni så här långt? Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Utbildad inom företagsekonomi och drömmer om att få jobba med något kreativt. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag som består av mycket kaffe, vänner och foto. Bloggens fokus ligger på bilderna och jag delar även gärna med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar