Sju från mars

Mars har verkligen rusat förbi. Som jag skrev tidigare så har jag börjat jobba och jag jobbar nu måndag till fredag hela mars, vilket jag antar att är en bidragande faktor till att tiden och veckorna går så otroligt fort. Men jag vill inte klaga, för ju snabbare tiden går desto närmare kommer vi våren. Här är i alla fall lite bilder från de tre veckorna som redan gått av mars. Jag har inte hunnit med så mycket mer än jobb, men lite roligheter har jag hittat på i alla fall.

Första veckoslutet i mars checkade jag och Markus in på Nådendal spa för ett par dagar där tillsammans med Markus syster + familj. Vi tog ett deluxe rum, som nog tyvärr inte alls var något mer annorlunda än deras standard rum. Vi tillbringade ju ändå mest tid i poolen så det gjorde inget och det var riktigt skönt med avkoppling. 

Frukosten på spaet var givetvis god. Jag älskar bufféfrukostar där man får plocka allt man själv vill. Croissanter, nybakta bröd, plättar och frukter är det enda jag kräver för den perfekta frukosten och allt det fick jag här. 

Samma dag vi kom hem från spaet gick jag på en promenad på ån. Ja, PÅ ån. Halva Åbo var nog ute och gick den där fina vintersöndagen, men isen gav inte vika trots det. Det är nog inte varje vinter vi kommer ha privilegiumet att kunna gå på isen, så det är viktigt att ta vara på det och det tycker jag verkligen att jag gjort den här vintern.

Samma helg som spabesöket och ispromenaden unnade jag och Cecilia oss varsin drink. Först på Storage och sedan vidare till Skärgårdsbaren. Det blev liksom försök nummer två för oss, eftersom vi senaste gången fick avbryta drickandet och rusa till Tyks för att sy Markus ben. Den här gången fick vi som tur njuta hela kvällen av väldigt goda drinkar. 

Den andra helgen i mars åkte jag hem till Hangö för en lugn, dimmig helg hemma. Jag umgicks mycket med familjen och fammo, hängde med Julius och avslutade slutligen helgen med min kusins konfirmation och kaffekalas. 

Eftersom alla kompisar har så olika jobbscheman måste man verkligen träffas då det plötsligt passar alla, eller de flesta i alla fall. Idag träffades jag och Petra hemma hos Cecilia. Vi hämtade med oss glass och hade såklart mycket att prata om - allt från konstiga drömmar till jobbrelaterade saker. 

Nu återstår ännu två arbetsdagar och en arbetsintervju innan jag på fredag åker iväg till Helsingfors för att träffa Emilia. Äntligen! Som jag väntat på att få åka dit. Det kommer bli en bra helg har jag på känn. 
Mitt bästa smoothie-recept

Nu ska ni få ta del av det bästa jag vet. Jag äter smoothie ungefär varje dag av den enkla anledningen att det går så snabbt att göra och att det smakar så gott! Jag brukar dessutom aldrig ens testa några andra smoothies än den här för att jag är säker på att ingen smakar bättre än just den här. Så, här har ni mitt bästa recept!

Grunden (för en smoothie)
♥ 1 banan 
♥ 1 dl blåbär
♥ 0,5 dl havreflingor
♥ 1,5 dl naturell yoghurt 

Saker jag lägger till om jag råkar ha det hemma
♥ lingon
♥ mango

Ovanpå
♥ kokos
♥ müsli eller granola

Lätt som en plätt! Har man inte allt hemma kan man bara ta det man har. Jag brukar alltid utgå från banan, blåbär och yoghurt. Sedan fyller man på med sånt man vill ha. Hoppas någon vill prova, för jag lovar att det är gott! 

Förresten - använd frusna bär/frukter istället för färska. Annars blir inte konsistensen lika bra. Bananen kan vara "vanlig", men kylskåpskall banan är nästan bättre. 
 
Åbos nya Espresso House

För någon vecka sedan öppnade ett till Espresso House här i Åbo och det skulle ju givetvis besökas. Det finns redan ett inne i Hansa och det här nya ligger inte långt ifrån - nämligen på gågatan bredvid. 

Jag, Petra och Cecilia gick på tisdag för att kolla in det nya caféet och kunde genast konstatera att det här både är mysigare och finare än det andra caféet. Som jag skrev tidigare så ska vi försöka ses en gång i veckan och det här var verkligen en perfekt stund för att träffas. Man hinner verkligen gå igenom hela livet på den korta stunden man träffas och efteråt känner man sig fulladdad med energi igen. 

Det nya Espresso Houset är mycket ljusare och känns på något sätt rymligare trots att det är en mycket mindre yta. Det gillas. Jag är riktigt glad över att Åbo har fått ett till café som är öppet på kvällarna, för de flesta små caféer här i stan stänger ganska tidigt på dagarna. Det här kommer alltså bli ett bra nytt ställe att gå till om inte Robert's coffee lockar varje gång.

Så fin bokhylla!

Deras hasselnöts-cheesecake är bland det godaste som finns. Jag har ätit den flera gånger och tröttnar nog aldrig. Dessutom är alltid deras kaffen så goda! Skulle jag ha möjlighet så skulle jag kunna sitta på café varje dag, för det är ju typ det bästa som finns. Ett bra sällskap är det enda som krävs för en perfekt fika och det hade jag ju den här gången. Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar