Några härliga vårdagar

Man vill verkligen bara sitta ute nu den lilla lediga tiden man har om dagarna. Vårvärmen tog oss verkligen med storm för några dagar sedan. Här är lite vad jag har gjort den senaste veckan.

Veckosluten i maj. Jag jobbar ännu på dagiset hela maj, men också i Hangö på veckosluten, så jag åker dit så gott som varje vecka för ett par dagar jobb. Så här såg det ut nu i helgen - somrigt och soligt där också, dock aningen kallare eftersom havet fortfarande kyler ner staden ganska mycket.

Alla dagar. Jag inreder och försöker få vår nya lägenhet att se ut som ett hem. Nu senast la jag fram vår matta i vardagsrummet. Ser den inte fin ut? Jag väntar såklart fortfarande på soffan, men jag börjar snart ge upp hoppet om att den nånsin kommer komma...

Måndag 7 maj. Jag och Cecilia gick ut genast efter att jag kom hem från jobbet. Första grönskan hade kommit och det var så där härligt sommarvarmt. Vårdberget är verkligen en så lugn och fin plats nu. 

Vi gick till åstranden för att köpa årets första glass. Pätkis och mint-choklad var en super blanding! Sen satt vi vid ån någon timme tills solen började försvinna bakom husen.

Igår, tisdag 8 maj. Jag klädde på mig mina nya vårkläder och köpte med mig lite godsaker. Jag och Cecilia mötte uppe Ida och Petra för en kvällspicknick vid ån, igen en gång. Det var så mysigt. Och varmt, såklart. 

Vi fick också se årets första blommor slå ut på träden. Ibland ångrar jag att jag inte alltid orkar släpa med mig kameran, men i det här fallet blev jag riktigt nöjd med hur bra min telefon lyckades ta bilder. Ibland är jag mindre nöjd med kvaliteten, men oftast tar den riktigt bra bilder som tur. 

Nu ska jag njuta av två dagar ledigt innan jag åker till Hangö för helgjobb. Jag tänker börja min ledighet med en promenad till ån och förhoppingsvis ett besök till någon restaurang eller uteservering. Man kan ju inget annat än njuta av det här vädret.
Vi har flyttat

I månadsskiftet april-maj, ja för ganska exakt en vecka sedan var vi mitt inne i ett flyttkaos. Vi har nämligen fått en lägenhet i samma hus, men trappan bredvid. En större tvåa än den vi hade tidigare. Med hjälp av vänner och bekanta gick det smärtfritt att flytta allting, men eftersom inte allt är klart så vill jag inte visa några helhetsbilder ännu. Vi väntar nämligen på en soffa som skulle levereras för snart en månad sedan, men ja. Här är vi fortfarande utan den. Men! Några bilder ska ni i alla fall få, såklart.

Lite liknande stil som i förra lägenheten, men det känns så mycket roligare att inreda nu när vi har 14 kvadrat mer att fylla ut. Mer bilder lovar jag att det kommer så fort allt är klart. Jag kan i alla fall säga att vi trivs jättemycket bättre här. Vi har liksom äntligen ett riktigt kök, en diskmaskin, en snygg vessa och en helt nyrenoverad lägenhet. Här kommer vi trivas bra och länge, förhoppningsvis! 
Vappen 2018

I år firade jag vappen i Åbo igen. Andra gången jag firar vappen här och det var riktigt lyckat igen en gång. Tyvärr har ju inte vädret varit lika fint som på vappen förra året, men det har varit två riktigt bra dagar ändå.

Igår, på självaste vappafton, samlades vi hemma hos Ida för att blåsa upp ballonger, dekorera bordet och duka fram allt.

Vi körde på samma Twister-bål som förra året och det var lika gott i år igen. Tiden går verkligen så fort där på kvällen så vi satsade på att inte ha så mycket mat, utan åt egentligen bara pizza. Petra hade fixat en fin tårta till efterrätt och Ida rullade kokosbollar, vilket såklart var jättegott.

Här är gänget som firade vappen tillsammans i år! I grund och botten samma gäng som förra året med lite justeringar - Hannele, Petra, Mirva, Sarah, jag, Ida och Cecilia

Klockan 18 var det såklart dags för ett besök till Vårdberget för mösspåtagningen. Senare på kvällen blev det en lyckad utgång med mycket dans. Ja, så pass mycket dans att min höft nu har sagt ifrån helt. Tur så fick jag bokat fysio redan tills imorgon, så efter det hoppas jag på att kunna gå normalt igen. Annars var det en riktigt, riktigt fin vapp, som avslutades med en picknick inne hos Ida idag på grund av regnet. 
 
Hoppas ni alla hade en fin vapp!  Jarina Leskinen

Jag är en 24-åring bosatt i Åbo, men ursprungligen från Hangö. Jag studerar för tillfället till ekonomie magister på Åbo Akademi och fotograferar och fikar mycket däremellan. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Jag tycker om att inspirera och därför delar jag också med mig av mina bästa fototips.

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar