Tankar kring att slösa pengar på fika

Ännu en vecka har gått. Jag avslutade skolveckan med en fredagskaffe tillsammans med Ida och samtidigt blev det en bra början på ett fint veckoslut. Jag förstår att många säkert tycker att jag spenderar allt för mycket tid och pengar på att dricka kaffe ute. Jag själv ser det snarare inte som att jag spenderar pengar på något för jag får ändå något bra i utbyte för det jag lägger pengar på, dvs tid med kompisar. 

Jag har faktiskt börjat inse hur viktigt det är att ta vara på den tid man får med sina kompisar. Inte bara för att alla har olika scheman och det är svårt att pricka in en träff, utan också för att jag vet att vissa snart inte kommer bo i Åbo längre och då kommer det ju att bli ännu svårare att träffas. Ida är en av dem som snart flyttar och jag är såklart glad för hennes skull, men samtidigt är det ju ledsamt att inte kunna träffa henne när som helst längre.

Jag hoppas såklart att alla vi som hängt tillsammans under Åbo-tiden kommer bo i samma stad en vacker dag igen, men jag tror faktiskt inte att det nånsin kommer bli så igen. Det låter dramatiskt att säga det, för det känns verkligen konstigt att allt kan förändras så fort. Att personer som man vissa perioder träffat dagligen plötsligt är flera hundra kilometer bort och knappt träffar en gång per år. Sarah är i Spanien, Emilia är i Helsingfors och Ida är snart långt bort hon med. Därför uppskattar jag verkligen varje minut jag nu har möjlighet att träffa någon, kosta vad det kosta vill så länge det ändå är fråga om så här små summor. Alltid behöver det ju inte kosta heller, utan lika bra kan man träffas hemma hos någon men poängen var att jag inte ser det som ett onödigt slösande om vi nångång tar en kaffe ute. 

Är det någon som håller med mig eller är det viktigare att spara de där slantarna till något annat? Jag har såklart inte möjligheten att göra det här varje dag, men en gång i veckan eller en gång varannan vecka ser jag inte som ett problem.

Nästa vecka tror jag bestämt att jag ska fira med en kaffe för att jag har klarat första perioden i skolan. Det är nämligen bara en vecka kvar av mina första kurser i ÅA och det har verkligen varit annorlunda och nytt, vilket gör att det har varit ganska tunga dagar med mycket uppgifter den senaste veckan. Så ja, då får man väl fira lite med gott samvete. 🤗Jag tycker det är helt upp till var och en att välja vad man sätter sina pengar på, att man tycker illa om att någon sätter mycket pengar på en viss sak är det dummaste nånsin. Att fika med kompisar x antal gånger i månaden är ju inte heller alls ett dumt sätt att använda sina pengar, om man t.ex. tänker på att andra sätter hundratals euro i månaden på alkohol och festande, eller att vissa spenderar nästan tusen euro varje år på en ny iPhone, bara för att "den är ny", fast det inte är något fel på den gamla. Men som sagt, alla får använda sina pengar hur dom vill. I synnerhet så länge man har råd med det och överlag använder sina pengar smart, och inte gör så att man sätter alla sina pengar på en massa onödigt, och sedan gnäller över att man inte har råd med t.ex. mat. Då kanske man får lite döma den andra över hens pengaanvändning. På samma gång tycker jag också att man kan se sina kompisar utan att på samma gång använda pengar, man kan t.ex. gå på en promenad tillsammans. Men som sagt, absolut inget fel på att sätta pengar på det man vill, i synnerhet om det är någonting som gör en glad. :)

Svar: Vad roligt att du också tycker så! Som jag skrev så behöver man ju verkligen inte lägga pengar på något varje gång man ses, för vi träffas minst lika ofta hemma hos någon som ute på ett café. Och jo, så länge det inte går ut över ens levnadsvanor att man fortfarande kan betala allt det där nödvändiga som hyra, räkningar och mat så är det inga problem. Man måste bara själv hålla koll på sina pengar. 😊
Jarina

jag känner lite samma känsla.
Jag vet att jag och min sambo kommer snart flytta och det betyder alla våra kontakter vi har här kommer förändras och det är lite hjärtskärande.

Svar: Ja, visst är det hemskt att leva med tanken att alla vänner och kontakter plötsligt inte är nära en längre? 😔 Då får man passa på så länge de fortfarande bor nära och man har möjligheten att träffa dem! 😊
Jarina

Dina bilder är så fina <3 :) Och att lägga pengar på fika, det ska man nog göra med gott samvete - speciellt under dessa mörka tider ;)

Svar: Tack!! 🧡🧡
Jarina

Så fina bilder på er <3

Svar: ❤️
Jarina

Terese Flinth

http://tereseflinth.se/

Åh så himla mysigt😍
Kram

Svar: Ja 😍✨
Jarina

Fika är lätt en av mina största utgifter, men tycker det är såå värt det. Mysigt, kvalitetstid och verkligen något som sätter guldkant på livet! <3

Svar: Vad roligt att höra! Det är ju verkligen så jag också känner! ❤️
Jarina

Alltså, tycker så om våra kaffestunder så det är som du säger. Klart man borde spara men det är så gott och så trevligt! Men kanske vi borde börja tänka om som har nu anat att spara till, hehe ;) kanske dags att börja bjuda hem till sig oftare?

Svar: Hehe jo 😍✨ Vi får bli bättre på att träffas hemma! ❤️
Jarina

Namn:


E-mail (publiceras ej):


Hemsida/Blogg:

Jarina

Jag är en 25-åring bosatt i Åbo, ursprungligen från Hangö. Jag studerar internationell ekonomi, jobbar med marknadsföring och fotograferar en hel del. Det jag visar upp här är min vardag - en vardag där fokuset ligger på bilderna. Hoppas du trivs!

Kontakt: jarinaleskinen@gmail.com
   Kategorier

Vardagligt
Jag själv
Vardag
Telefonbilder
Evenemang
Inredning
Kaffedags
Resor

Fotografering
Porträtt
Studenter
Bröllop
Kärlek
Behind the scenes

Tips
Fototips-fredag
Andra fototips
Kamerateknik
Redigeringstips

   Arkiv

2018
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2017
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2016
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2015
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2014
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09,10, 11, 12

2013
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

2012
01, 02, 03, 04, 05, 06,
07, 08, 09, 10, 11, 12

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar