Avelia och Runsala
Idag har jag och Petra varit iväg på lite äventyr till Runsala! Platsen vi hade bestämt oss för att besöka var Avelia – ett café och en inredningsbutik kombinerat i ett. 

Vi tog bussen till detta fina ställe! Endast fem kilometer utanför centrala Åbo hittar man den här tysta, idylliska och skärgårdsaktiga miljön. 

Från busshållplatsen (den första på Runsala) var det endast ett par hundrameter att gå innan vi kom fram till vår destination. Synd att bussbiljetten bara är giltig två timmar, annars hade vi definitivt stannat längre för här trivdes vi så bra!

Väl inne på Avelia började vi med fika. Tanken var att vi skulle äta frukostfika, men det blev inte riktigt så. Morotskakan såg alltför god ut för att bli lämnad i vitrinen, så vi tog varsin bit av den istället. Det visade sig vara världens bästa val, eftersom kakan var den godaste jag ätit på länge!

Här är själva stället. Vad ska jag ens säga? Vi levde nog i en liten drömvärld, så fint som där var. Det enda som harmade mig var att jag inte tog med ett vidvinkelobjektiv, men sen kom jag på att jag kan testa vad min nya telefonkamera går för och h-e-r-r-e-g-u-d vad bra den är! Den här bilden och följande två bilder är tagna med min telefon och jag kan inte säga annat än att jag älskar, älskar, älskar den.

Så här fint var det. Ett café inne i en inredningsbutik, eller tvärtom. Bilderna kunde inte misslyckas för inredningen, prylarna och ljuset var liksom helt perfekt. Vi bestämde oss för att vi måste komma hit snart igen för det här stället blev verkligen vårt nya favoritcafé i Åbo. ♥

Inredningen var så fin och väldigt mycket “jag”. Speciellt alla fina julsaker tittade jag lite extra på.

Solen tittade till och med fram och stället blev bara ännu finare då strålarna trängde in. Det finns nog inte ord för hur mycket jag gillade det här stället. Jag rekommenderar verkligen ALLA att besöka stället, för ni kommer inte bli besvikna! Fikat var gott, stället var mysigt och personalen var väldigt snäll. Ett extra stort plus till den skäggiga Uleåborgs-gubben som var så trevlig och talade så fin svenska med oss! Sånt uppskattas alltid.