Det var den julen
En av få bilder jag tog under julhelgen är en bild på några av mina julklappar. I år fick jag mycket ljusgrejer, en skumppakork, kokoschips och andra veganska produkter, en ny halsduk och fina vintergardiner. 

Jag är mycket medveten om att man helst inte ska säga vad man fått i julklapp, eftersom det finns sådana som faktiskt inte får uppleva julen på samma sätt som mig och många andra. Jag minns mycket väl ett bra inlägg Maria skrev förra året om julklappar på sociala medier och jag resonerar såhär kring det: Eftersom jag själv väldigt, väldigt mycket tycker om att läsa alla inlägg som är julrelaterade, ja även julklappsinlägg, så är det här ett ämne som för mig känns rätt att blogga om. Inte för att det finns något rätt eller fel, alla gör ju som de vill. MEN det finns ju en viss gräns och den tycker jag att man nog själv märker. Meningen är ju inte (för mig i alla fall) att skryta och visa upp de allra dyraste julklapparna så att det blir som en tävling. I mitt fall, i år, ville jag helt enkelt bara ta en bild och visa upp det som jag tycker blev finast på bild. 

Så ja, efter detta lilla resonemang ska jag nu kort formulera mig vad som har hänt under min julhelg. Jag firade alltså julen hemma i Hangö och kom tillbaka till Åbo idag. Under veckan i Hangö gjorde jag egentligen inget utöver det vanliga, därav inga bilder från helgen heller. Jag firade julafton tillsammans med familjen och dagen efter med Markus familj. Däremellan har jag hunnit vara hundvakt, dricka massvis med glögg, äta julmat fyra gånger och sett Hundraettåringen på bio. Med det här i bagaget är det väl bara att räkna ner till följande julafton. Hoppas ni alla hade en fin jul! ♥