Första julklappsrundan
Det har hänt en hel del den senaste tiden och därför har jag inte hunnit blogga så mycket, men nu är jag tillbaka igen! Idag har jag varit på ett par möten i skolan och efter det bestämde jag mig för att ta bussen ut till Ikea. Det har varit en vacker vinterdag idag med mycket frost och några minusgrader.

I Ikea började jag med att dricka kaffe för mig själv. Jag åkte alltså ensam dit, men det är ganska skönt att gå och shoppa i sin egen takt så jag klagar inte.

Julutbudet såg ungefär ut som senast. Jag åkte egentligen dit för att köpa presentpapper, men deras sortiment var inte så stort ännu. Hoppas de får in mer sådant snart!

Istället kollade jag på en del annat, bl.a. dessa julgardiner som jag funderar om jag borde åka tillbaka för att köpa. Vi får se hur det blir. Just nu har vi ganska mörka gardiner här hemma, så ljusa gardiner skulle ändra ganska mycket hos oss. 

Jag betalade för det jag hade köpt och gick sedan ut för att vänta på bussen. Jag hann med den i sista minuten innan min biljett skulle ha slutat vara giltig. Man får alltså åka tillbaka med samma biljett inom två timmar, så därför fick jag skynda lite inne i Ikea.

Väl framme i Åbo igen gick jag först en sväng via Sokos, som hade 24% rabatt på allt i och med att det är skatteåterbäring (hurra!) idag. Jag fyndade alltså lite där också innan jag gick hemåt. När jag gick hem gick jag förbi den här lilla gränden som ligger bredvid skolan. Den är så fint dekorerad och upplyst nu under julen. Det är förövrigt Åbos äldsta gata lärde jag mig förra veckan under en intervju med ÅU.

Hela Åbo kryllar av både små och stora julgranar. På Biblioteksbron hade de till och med riggat upp högtalare som spelar musik, så det var extra mysigt att gå över den idag. 

Sista fotostoppet innan jag kom hem – domkyrkan. Julgranens 717 lampor tändes i helgen då också hela jul-Åbo öppnades. Bara att gå här vid domkyrkan, genom torget och på gågatan ger så otroligt mycket julstämning, för Åbo satsar verkligen jättemycket på att få det fint till jul.

Hemma packade jag upp allt och konstaterade att detta köptes idag. Det blev en del annat också, men det kan jag inte visa upp eftersom det är julklappar. Nu ska jag juldekorera lite till här hemma och sen börja planera årets julklappar lite mer. Just nu har jag noll koll på vad jag ska köpa och åt vem.