Gala-lördagen
Nu är det dags att summera vår lilla galahelg i Vasa, tycker jag. Eller i alla fall lördagen, eftersom det var den enda dagen vi egentligen var i Vasa – de två andra dagarna gick åt till att sitta fem timmar i buss. Här är alltså några hjödpunkter från vår lördag i Vasa:

Jag, Emilia och Petra började med att luncha på Sweet Vaasa, precis så som förra året.

Det blev lite fika också, eftersom vi måste mätta våra magar ordentligt. Sen var det nämligen dags att gå hem och fixa sig inför Galan!

Fixandet höll på i några timmar och sedan beställde vi en taxi som tog oss till stadshuset strax efter kl. 18.

I stadshuset började vi med mingel innan galaprogrammet satte igång. Minglet var verkligen jätteroligt. Det här året kände jag igen många fler och det var roligt att få prata med alla bloggare man följt så länge, men aldrig träffat tidigare.

Kl. 19 öppnade Ida och Maria Galan 2016! Vi fick sitta längst fram närmast livesändningskamerorna så ni kan ju gissa träningsvärken i ryggen dagen efter, då vi var tvungna att sitta raka i ryggen hela sändningen. 

Årets programvärdar presenterades och sedan började prisutdelningen nästan genast. Jag hade dock inte förväntat mig att årets fotoblogg skulle belönas först…

Så ja, där står Maria på scenen och ska läsa upp vinnaren. När jag hör mitt namn vet jag inte om jag hör rätt eller fel. Jag blev så chockad, förvånad, glad, nervös – ja allt på en och samma gång! 

Den här bilden har Chevelle tagit!

Att stå där på scenen, svara på frågor och ta emot alla fina priser känns ännu så overkligt. Men det hände – och det är jag evigt tacksam för. ♥

Kort därefter var det dags för lite musikunderhållning av SamZimon. Musiken var väldigt bra och uppträdandet likaså! Fiilisen höjdes rejält, så att säga.

Den första bilden har Joni Keko från Zoomi tagit och den andra bilden har Petra tagit.

I pausen var det dags för mingel igen. Jag blev först intervjuad angående vinsten, men snabbt efter det gick vi efter varsitt glas vin och pratade med flera bloggare igen. Så roligt att träffa alla, verkligen!

Sen måste jag passa på att ge en stor eloge till E/S Design för min klänning! Den var verkligen så skön att bära och jag kände mig jättefin i den, så tusen tack Elin! ♥

Det blev fler prisutdelningar då pausen tog slut. Bland annat vann Sandra årets mode- och skönhetsblogg! Hon är en så duktig bloggare!

Julia fick berätta lite om zero waste och sedan presentera vinnaren av kategorin årets nykomling. Julia är verkligen så inspirerande och var själv nominerad till årets inspiratör, men vann tyvärr inte.

Ida glänste på scenen och fick presentera årets youtuber.

En välförtjänt youtube-vinnare blev Chevelle! Till höger är en bild på en del av det duktiga teamet som jobbat med Galan den sista veckan. Stort tack till er för den underbara kvällen!

Den andra musikunderhållningen bjöd Nellie på. Hon sjöng några låtar och dansade så fint!

Emilia fick faktiskt också gå upp på scenen – två gånger dessutom! Trots att hon inte vann årets podcast vann hon ändå Ratatas goodiebag-tävling och pris för bästa frisyr. Så välförtjänt! 

Nånstans där tog sedan Galan i stadshuset slut och vi fortsatte till efterfesten på Bank. Vi åt lite av den goda maten och sedan blev vi snabbt ganska trötta i både knoppen och fötterna. Vi checkade ut vid ett på natten och såhär i efterhand kan jag inget annat än konstatera att det här var en av de bästa dagarna i mitt liv. ♥

Tusen tack till arrangörerna, speciellt till Ida och Maria som dragit det här projektet såhär långt. Ni är bäst och ni förtjänar vartenda tack som finns!