Modebloggare för en dag + blogglista
Igår då jag träffade Petra passade vi på att byta roller så att hon tog några bilder på mig också. Så ja, nu blev jag tydligen modebloggare för en dag, men man måste ju få visa upp sina nya kläder och nyfärgade hår. Dessutom är det lite roligt att ha bilder på sig själv också som inte alla är över ett år gamla. Som fotograf står man ju oftast bakom kameran och fotar andra istället. 

För att det här blogginlägger ska bli lite intressantare lägger jag in en liten blogglista som jag har sett cirkulera på många finlandssvenska bloggar. Ursprungligen är det Carola som gjort den och här har ni min version.

Om att blogga

Hur länge har du bloggat?
På den här bloggen sedan 2012, men om man räknar med mina andra bloggar så tror jag att jag började 2008.

På vilka sajter?
Jag har testat olika, men inte bloggat långvarigt på någon annan än blogg.se.

Vad är det bästa med att blogga?
Att man får inspirera andra med det man skriver och fotar, att man kan kolla tillbaka och se hur man har utvecklats och att man får bygga upp något eget som är så mycket “jag”. Sen är hela den här blogg-communityn så fin tycker jag. Utan den skulle jag nog inte ha lärt känna alla underbara personer jag idag känner.

Och det sämsta?
Att man ibland känner sig stressad och konstant tänker på hur dålig man är för att man inte levererar bra inlägg. Jag vet att man inte måste blogga varje dag och att bilderna inte måste vara perfekta i varje inlägg, men innerst inne är det där ändå väldigt viktigt för mig och därmed lite stressframkallande ibland.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
Jag tar alla mina bilder själv, om det inte är jag som är på bild. I så fall står den enskilt vem som tagit bilden. Jag fotar med Canon EOS 5d mark II + diverse objektiv.

Har bloggen lärt dig något?
Att bygga upp ett intressant innehåll på ett bättre sätt. 

Har du lärt känna någon via bloggen?
Jo! Om jag inte skulle ha bloggat vet jag inte om jag skulle ha känt Petra eller Ida på samma sätt som jag gör idag. Tänk hur bloggar och gemensamma intressen kan föra en samman. ♥

Hur många inlägg skriver du i veckan?
Det varierar och jag har egentligen inget måste på hur många jag ska skriva. Helst vill man ju uppdatera varje dag och ibland gör jag ju det också, men det är inte alltid man har tillräckligt med material så jag försöker sträva till 3 inlägg per vecka. Det är för mig mer realistiskt.

Kan du leva på din blogg?
Nej. Jag tjänar inte en enda cent på att blogga.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
Ibland allt för många timmar per dag. Allt beror på hur länge det tar att redigera bilderna, för som ni vet vill jag leverera bra bilder så ibland krävs det flera timmars redigering för endast ett fåtal bilder.

Hur länge kommer du blogga?
Så länge jag känner att jag själv får något ut av det. Förhoppningsvis ännu ett tag! 🙂