En helg i Himos
I fredags styrde vi bilen mot Jämsä och Himos för att tillbringa en helg där tillsammans med hela min familj. Vi hade hyrt en stuga och var där tills igår (måndag), dvs. tre nätter totalt. Här följer några blandade bilder därifrån från de senaste dygnen! 

Landskapet blev ganska snabbt bergigt när vi närmade oss Himos och man fick fina utsikter över sjöar och landskap då man stod högt uppe på bergen. Isen låg fortfarande kvar på sjön, men det märktes nog att våren var påkommande även där.

Himos är ju en skidort med många backar, men vi var mest där för att koppla av, ta det lugnt och äta god mat. Varje dag gick vi dock till backarna för att se vad som hände där. Den lilla byn var inte stor så man gick snabbt runt den och med tanke på att säsongen börjar vara över så var det även ganska lugnt där.

Vi varvade backbesök med promenader och däremellan åt vi goda maträtter och kakor. Det här är min favoritkaka nånsin och jag var riktigt sugen på den så jag bakade den åt oss. Marängtårta eller Britatårta heter den och fastän den är ganska somrig så skadar det inte att äta den året om, tycker jag. 

Familjens två små grisar hängde såklart också med till Himos och de var med som promenadsällskap, leksällskap, myssällskap – ja, de gjorde det som franska bulldogar kan tänkas vilja göra (=allt). Man fick inte en tråkig stund åtminstone och härifån kom vi hem igår med lite mer avslappnad känsla och några upplevelser rikare.