Finbesök i Hangö
Sista veckan i juli fick jag besök av dessa två. Cecilia och Petra kom alltså till Hangö och stannade lite mer än ett dygn, så vi hann göra en massa roligt tillsammans. Vi har planerat en träff ända sedan våren, men det har varit så otroligt svårt att få det att passa för alla. Nu råkade alla ha ledigt samtidigt så då passade vi genast på att boka de dagarna.

Samma kväll de kom hoppade vi genast på cyklarna för att hitta ett ställe att äta middag på. Val av ställe föll på Skiffer och det var ett bra val tyckte vi alla. Vi drack varsin bellini, åt vår liuska och pratade om allt och inget tills vi var tvungna att skynda iväg för att inte missa solnedgången.

Jag hade planerat att vi skulle sätta oss på berget vid Kråkudden så vi cyklade fort som attan dit och hann precis ta några bilder innan solen gick ner. Vi drack skumpa, åt jordgubbar och chips och bara njöt av den fina sommarkvällen.

Skål!

Följande morgon vaknade vi ganska tidigt och direkt efter frukost gick vi iväg till Uddskatan – Finlands sydligaste punkt. Det var riktigt skönt att gå de där sju kilometrarna sådär tidigt på dagen. En bra start på dagen helt enkelt. 

Den sista delen av Finlands landyta och sedan är det bara vatten, vatten, vatten så långt ögat kan se. På de här klipporna skulle man kunna sitta en hel dag om man har med sig picknick och vädret är fint. Det får bli en annan gång. 

Vi hann i alla fall sitta en stund för att njuta av utsikten och solens värme. Jag tycker att den här bilden blev så fin. Mina fina, bästaste vänner. ♥

Efter den långa morgonpromenaden var det dags för ett besök in till stan. Vi åkte upp i vattentornet och hann precis se staden i fem sekunder innan världens sjörök kom in över staden. Det blev inte många minuter där uppe, för tills slut såg man enbart den vita röken som bländade oss.
Sedan hann vi gå ett varv på stan ännu. Vi besökte östra hamnen, satt på Regattastranden, fikade på café, shoppade i butiker och gick på Sea Horse Week. Det finns så mycket mer jag hade velat visa för flickorna, men det får bli en annan gång, för förhoppningsvis kan vi alla träffas i Hangö igen senast nästa sommar.