Skärgårdens finaste plats
I mitten på juli då jag hade ett par dagar ledigt åkte jag och Markus iväg till Rosala för att tillbringa en natt där. Vi åkte genast ut till holmen och knäppte på bastun, åt plättar och njöt av den fina julikvällen.

Att vara ute i skärgården, och dessutom på en egen holme, gör verkligen så gott för själen. Vi korkade en skumppaflaska och satte oss sedan för att titta på solnedgången – jag, Markus och min mosters familj. 

Vi hade kunnat sova inomhus, men eftersom det var en så lugn och fin sommarnatt bestämde vi oss för att lägga upp tältet istället. En gång per år kan jag, som annars inte är så förtjust i tältandet, ändå offra mig till en tältnatt. Som tur gick natten relativt bra, trots att vi blev väckta redan klockan fyra på morgonen då min mosters katt bestämde sig för att besöka oss (läs: klättra på tältets tak)

På morgonen hoppade vi nästan genast i båten och styrde kosan mot Högsåra. 

Det blev såklart ett besök till Farmors café för att äta gott och hälsa på min kusin som jobbar där. Jag minns sommaren då vi var små som vi bodde på Högsåra flera dagar. Då besökte vi Farmors café flera gånger om dagen och jag tror inte jag besökt det sedan dess, vilket är minst tio år sedan. Så synd att tiden går så fort, men stället var sig likt trots det.

Jag åt en räksallad som smakade himmelskt. Det var så mycket olika goda smaker i salladen att jag inte ville att den skulle ta slut. Efter det blev det såklart kakbuffé, eller vad det nu kan tänkas heta då man får ta en så stor kakbit man vill till ett fast pris. Ojoj sommar, vad du är härlig. ♥

Efter någon timme var det bara att tacka för sig, lämna Högsåra, åka tillbaka till Rosala och hoppa in i bilen tillbaka till Hangö. Det var ett intensivt dygn, men verkligen välbehövligt och så bra som det bara kan tänkas bli. Jag längtar efter den sommar som jag kommer kunna ha semester, för då kommer jag med säkerhet tillbringa största delen av min lediga tid här. I den underbara skärgården. 

Vilket är ert favoritställe på sommaren?