Inspiration inför jul
När vi kom till Avelia i slutet på förra veckan hade det precis snöat och gatorna täcktes av ett tunt snölager. Det var med glada steg jag och Petra gick från bussen till Avelia för att först fika och sedan inspireras av all inredning i butiken. Jag älskar att man kan kombinera café och butik – det måste nog vara den bästa kombon någon nånsin kommit på. 

Genast när vi kom in möttes vi av julgranar i trappan. Så enkelt, men så vackert. Dessutom kände vi doften av jul långt innan vi öppnade dörren till caféet. Redan här visste vi att vi inte skulle bli besvikna. 

Vi började med fika. Det kan ni läsa om i mitt inlägg här. En riktigt lyckad fikastund med gott kaffe och saftiga kakbitar. Det finns så mycket detaljer att titta på medan man sitter där, så man blir riktigt glad i själen över alla fina saker. 

Butiken hade finfint julpynt överallt, precis som ifjol. Det här året satsade de mycket på hyacinter märkte jag. Förra året hade de mer grantema med miniatyrgranar överallt, vilket också var jättefint. 

Jag inser nu att det faktiskt finns hyacinter med på varenda bild jag tog i butiken. Haha. Men de hade verkligen hyacinter utsatta överallt och dessutom hade de så många bra idéer om hur man kan inreda med dem, så jag ville dokumentera allt. Tänk hur enkelt det är att bara plantera en blomma i ett glas och så ser det sådär fint ut! 

Jag hittade som vanligt en massa fint, men allt jag såg på stannade kvar inne i butiken. I framtiden vill jag gärna blanda in lite av den här rustik-antika inredningen, men just nu när vi ännu bor så litet så skulle det bli för mycket med allt för många olika stilar blandade. Vare sig man vill köpa något eller bara inspireras så tycker jag att alla ska besöka Avelia, för det är ett så himla fint och mysigt ställe!