Jul på balkongen
För några dagar sedan bestämde jag mig för att skaffa mig mer stämning till balkongen och det skulle ske med hjälp av en växt. Jag hade tänkt att en lite mindre variant av gran eller cypress skulle passa vår balkongen perfekt. När jag gick över torget här i Åbo såg jag att många torgförsäljare sålde just cypresser så ni kan ju gissa glädjen då jag köpte en. Dock hade jag inte förväntat mig så mycket blickar som jag faktiskt fick då jag glatt promenerade hem med den från torget. Den är ju trots allt en meter hög och väger ett ton. Eller det var så mina armar kände efter en kilometers promenad. 

Här är den! Visst är den fin? Med hjälp av en ljusslinga bidrar den nu till mycket mer julstämning på vår annars väldigt mörka balkong. Jag är väldigt nöjd kan jag i alla fall säga. 

Resten av ljusslingan slingrar sig upp på stegen en bit, för den var visst lite för lång för att bara pryda cypressen, men det var en bra lösning tyckte jag. Har ni förresten någon aning om hur just cypresser ska behandlas? Ska de vattnas och hur ofta? Jag skulle ju vilja att den överlever så länge som möjligt liksom för att inte behöva bära hem en likadan igen. Om ni har mer gröna fingrar än jag får ni gärna ge mig era bästa tips! 🙂