Min jul + julklappar
Årets jul, som firades för snart en vecka sedan, var som förväntat en grön jul utan snö. Dagarna innan julafton regnade det ordentligt, men på självaste julafton sprack det upp och solen började skina. Måste man välja så är ju ändå solsken det bästa tänkbara om man inte räknar med snö.

Mot kvällen var det dags för julmiddag som i år bestod av fisk i mängder och alla lådor såklart. En riktigt lyxig middag som varade i flera timmar och därefter fortsatte i flera dagar i form av restätning. Gott, gott, gott, men nu får det nog räcka med julmat fram tills nästa jul. (Säger jag som igår köpte två stycken potatislådor för 50 cent. Det kändes som ett måste när det var så billigt och dessutom råkar vara min favorit på julbordet.)

I år firade vi jul med familjen, mommo, moffa och fammo. Totalt var vi nio stycken som sedan efter middagen samlades för paketöppning. Lilla Julius som firade sin första jul fick mest paket och det är såklart så det ska vara. Att öppna paket tar alltid väldigt länge hos oss, så vi höll på i flera timmar som vanligt och alla verkade riktigt nöjda med alla sina julklappar. 

Här är ett utplock från mina julklappar:

Mycket av det jag fick gick i ett färgtema – mörkblått. Här ser man bl.a. badhanddukar, påslakan, en rund vas, kökssax och knivar, porslin och koppar. Så nöjd över allt det fina jag fick i år!

Mönstret på porslinet är så fint. Det är två olika mönster men det passar så bra ihop ändå. Blått och guld är verkligen så inne just nu och jag är så glad att jag äntligen fick lite finare porslin, för annars har jag bara vanliga vita tallrikar.

Hoppas ni alla haft en riktigt fin julhelg och får ett riktigt gott nytt år! ♥