Mitt 2017
Beskriv året med tre ord.
Stressande, insiktsfullt och tyvärr ganska tungt. 

Vad ser du som den största händelsen under året?
Att jag blev moster! Det har inte hänt så mycket om man tänker personligt, så just det är nog den största och finaste händelsen det här året. 
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jag började ett ettårigt medlemsskap på gym, jag firade vappen för första gången (har jobbat alla andra år), jag ordnade en babyshower och jag satt en kväll på Tyks (sjukhuset).

 
Vart reste du under 2017?
Hong Kong, Filippinerna, Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna. Under vinter-våren var vi tre veckor i Asien och då besökte vi både Hong Kong och Filippinerna. Nu på hösten roadtripade vi ner till Nederländerna och därmed blev de fyra sistnämna länderna besökta. Både helt nya och sådana länder vi redan besökt finns med i år och det är ju alltid roligt! 
 
Vem har du umgåtts med mest?
Ganska samma som förra året – Cecilia och Petra allra mest, men också Ida eftersom vi ofta hänger alla fyra tillsammans. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra för lägenheten är väl en självklarhet, men annars är det vår nya säng och resorna som kostade mest i år. 

Vad fotograferade du mest?
I år har det inte blivit lika mycket porträtt, utan det har blivit ganska mycket blandat. Lite vardag, lite landskap, lite kaffe, lite resor, lite allt. 

Vilken är din favoritbild från året?
Den här ↓ bilden på min gravida syster.

 
Vad var extra bra med året?
Att jag lärt känna mig själv mycket bättre, att jag nu mot slutet fått en bättre träningsrutin och att jag har fått umgås med fina vänner. 

Vad var extra dåligt med året?
Att jag börjat tvivla mer på mig själv och att jag fortfarande inte lyckats hitta ett jobb. Det går tyvärr lite hand i hand det där, men förhoppningsvis löser det sig. Osäkerhet är det värsta som finns och nu kan det bara gå mot det bättre känner jag.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar såklart att jag skulle ha hittat ett jobb, men man kan inte göra mer än det som redan gjorts. Sedan önskar jag också att jag hade fått bättre vardagsrutin. När man inte är sysselsatt med något om dagarna händer det lätt att alla rutiner försvinner.

Vad kommer du sakna från 2017?
Fina sommarkvällar vid vattnet och på stugan, men det saknar jag ändå varje år. Annars så helt ärligt ingenting. 2017 har tyvärr varit det sämsta året nånsin för mig, så jag har stora förhoppningar om att 2018 kommer bli bättre på alla sätt och vis. 

 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Bygga på mig själv och min självkänsla. Jag är alldeles för självkritisk, så det ska jag försöka förändra. 

Vad är dina planer inför 2018?
Att hitta ett jobb. Det är det enda jag vill och det enda jag ser som min plan just nu. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2018?
Allt händer av en anledning, så gör det bästa av varje situation.