Tre veckor på resande fot
Nu är dagen jag länge väntat på äntligen här. Jag har inte nämnt det så mycket här i bloggen, men idag åker jag och Markus iväg på en resa och kommer inte hem förrän om tre veckor! Det blir lite storstadsresa, men den största delen av tiden kommer vi ändå tillbringa vid havet och på stranden. Vart åker vi då? Jo, till Hong Kong och Filippinerna! 

En bild från förra året på Bali. Hoppas på lika fint väder och lika fina landskap!
 

Som ni säkert förstår kommer jag inte blogga under den här tiden. Jag har därför valt att göra det här inlägget lite längre för att ni har något som underhåller er ifall ni mot förmodan klickar in er under tiden vi är borta.

Följande saker kan ni göra medan jag är borta!

1. Följa mig på Instagram (@jjarina) eller kika in här ifall ni hellre vill det. Här nedan finner ni mina tio senaste Instagram-bilder och jag lovar att försöka uppdatera aktivt med mina telefonbilder där. 

 


2. Läsa om resan vi gjorde förra året vid nästan samma tidpunkt. Då besökte vi också Asien, men lite andra städer och länder än den här gången. Här har ni några samlade inlägg ifall ni vill drömma er bort lite grann:

Bangkok, Thailand
♥ Singapore
♥ Kuala Lumpur, Malaysia
♥ Lombok, Indonesien
♥ Gili Trawangan, Indonesien
♥ Bali, Indonesien

3. Ställa frågor! Jag har nu, efter att jag fått höra från en och annan kompis, bestämt mig för att ha en Q&A – Frågor & svar – här på bloggen. Under de här veckorna får ni alltså i uppgift att fundera ut era bästa frågor som ni vill att jag ska svara på då jag kommer hem. Det kan vara vilken typ av frågor som helst – inte bara fotorelaterade, utan allt! Ställ era frågor här:

4. Gå långa promenader med kameran, ifall vädret är lika fint som det varit den senaste tiden. Njut av varenda solstråle som skiner!

5. Följa mig på Snapchat (@jjarina), eftersom jag troligtvis uppdaterar en hel del där också.

6. Ge tips på något specifikt ni vill att jag ska blogga om. Finns det något fototips som du vill att jag ska tipsa om eller något vardagsinlägg jag ska skriva? Ordet är fritt! 

7. Fika! Tänk på mig som inte får fika på ett finskt café på tre veckor. Ni har möjlighet att göra det, så gör det! 

8. Läsa bloggar och kommentera dem med fina ord! Här är några av mina finlandssvenska favoriter (i bokstavsordning), som jag tycker att ni ska ta er tid att läsa:

Cindy Ekman – en av mina favoritbloggar i svenskfinland med så många fina bilder, intressanta inlägg och en supersöt franskis-hund! 
Elin Vidlund – en Åbo-tjej, som bloggar om fina och personliga saker i vardagen. 
Grön i Åbo – en blogg som handlar om många väldigt intressanta och viktiga (!) saker, t.ex. hur man lever mer miljömedvetet.
Linda Sjölund – en fotoblogg som jag tycker att ganska långt har liknande stil som mig själv och det är väl därför jag själv fastnat för den. Många fina bilder, vilket alltid gillas!
Living with my camera – en blogg med mycket fokus på inredning och fotografering. Uppdateringen är frekvent och vill man drömma sig bort till fin inredning är den här bloggen ett måste att titta in på!
Photos by Pattra – en av mina favoriter bland alla fotobloggare i Finland. Bilderna är så härligt fina och drömmiga att jag ifrågasätter mig själv varför inte jag också kan ta sådana bilder.
Pia Kristina – en modeblogg som bjuder på så fina närbilder av olika outfits. Jag själv blir alltid så inspirerad då jag kollar in här och önskar alltid att jag hade samma plagg i min garderob. 

9. Sist och slutligen hoppas jag att ni bara har det bra! Njut lite extra av vardagen och gör sådana saker som gör er glada! ♥

Vi hörs igen om tre veckor!