Tre betydelsefulla bilder
 Idag börjar Petras take-over vecka, där hon har fått bestämma rubriker för den här veckans inlägg! Inlägget är ändå gjort av mig själv, men det följer de riktlinjer Petra gett mig. 🙂 Först ut är tre betydelsefulla bilder, som jag ska visa och lite kort berätta mer om.
 

Juli 2014. Det var en vacker sommardag för snart tre år sedan. Markus hade fått en ledig helg då han gick i armén och jag hade stressat väldigt mycket på jobbet. Vi tog oss ut till Kråkudden, pratade om livet och såg sommarens finaste solnedgång. En vacker dag som jag vill minnas föralltid. Den här bilden är framkallad i stort format och hänger på väggen hemma hos oss.

 

September 2015. Vi kom till ett fält väldigt tidigt – jag, Sarah och Emilia. Det var eftermiddag, vi väntade på det perfekta motljuset i ett par timmar och hann börja frysa ganska mycket. Men vad gjorde väl det? Bilderna vi tog var värda all väntan i hela världen. Som ni märker har jag väldigt svårt att släppa den här fotograferingen och det är för att jag fortfarande tycker att det är min bästa fotografering någonsin. Den här bilden förmedlar en känsla jag tycker om och hela historien bakom bilderna från den här dagen gör alla bilder ännu bättre. 

 

September 2015. Jag visste att det fanns en tjej i skolan som bloggade, så under sommaren 2015 frågade jag henne om jag inte skulle få fota henne då vi båda återvänder till Åbo igen. Den där varma septemberdagen var jag lite nervös. Nervös för att fota någon som jag aldrig ens talat med tidigare. Efteråt skrattar jag bara åt det här. Det här visade sig nämligen vara början på något så fint, för hur många fotograferingar har vi inte haft efter det här? För att inte tala om alla gemensamma kaffestunder, upplevelser, äventyr och skratt. Jag är så glad att jag den där sommardagen 2015 frågade Petra om vi kunde fota tillsammans. Och att hon sa ja.

Det var ju nästan lite känslosamt det här. Det finns i och för sig väääldigt många bilder som är betydelsefulla för mig, men nu valde jag ut de bilder som jag tycker har en bra bakomliggande historia. En historia gör en bild så mycket finare.