Vegetariskt recept
Petras take over vecka fortsätter idag med ett inlägg om vegetarisk mat. Jag fick instruktionerna att göra en vegetarisk maträtt och fota den på min fina marmorbakgrund. Här har ni bilderna och receptet!

Redan förra året började jag äta mer vegetariskt (demi-vegetariskt) och nu äter jag väldigt sällan kötträtter. Efter en tid kände jag inte ens sug efter kött mer, trots att jag till en början trodde att det skulle vara helt omöjligt att bara äta vegetariskt. Det finns så mycket bra vegetariska rätter och det här är en av de allra enklaste rätterna jag brukar göra!

Ugnsrostat och halloumi

För 2 portioner
Batat (ca 500g)
2 morötter
3 potatisar
Olivolja, timjan och salt
Ett paket halloumi
Crème fraiche

♥ Skär bataten, morötterna och potatisen i klyftor.
♥ Blanda ihop dem tillsammans med ett par matskedar olivolja och krydda med salt och timjan enligt tycke. 
♥ Lägg ut det på en ugnsplåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form.
♥ Lägg in i ugnen i 15-30min (blanda om och kolla efter hand) i 200°C.
♥ Skär halloumin i mindre bitar och stek bitarna i en stekpanna så att sidorna blir krispigt bruna. Gör det här först då det är färdigt ugnsrostat i ugnen, för halloumibitarna behöver bara vara ett par minuter i stekpannan eftersom de ganska snabbt blir brända.
♥ Servera allting med lite crème fraiche och njut av maten!