En ledig dag
Idag har jag haft en ledig dag och eftersom mamma har börjat sin semester bestämde vi oss för att göra något under dagen. Ganska snabbt hade vi smidit ihop planer och vi hoppade in i bilen för att åka omkring lite till olika platser.

Det blev en liten roadtrip här i västra Nyland, med bland annat Svartå som en destination. Här besökte vi Svartå slott och den fina parken runt slottet. Det var så vackert och lugnt där i parken i det fina sommarvädret och jag fick äntligen se slottet med egna ögon för första gången.

Sen vandrade vi lite på vattnet utanför slottet. Vi hade verkligen tur med vädret idag – det var riktigt, riktigt varmt trots att det blåste upp rejält senare mot eftermiddagen. Perfekt väder för att vistas utomhus och upptäcka nya ställen!

Vi åkte längs med lugna vägar som omgivs av stora öppna fält. Allt har grönskat så fint nu efter regnet för några dagar sedan, så nu börjar juni kännas så som juni påriktigt ska kännas.

Vi stannade i Fiskars för att luncha. Det blev varsin rostad lax på Fiskars Wärdshus och det var riktigt gott! Efter lunchen gick vi omkring lite i byn, innan vi sedan satte oss i bilen igen. Det var en härlig dag! Trots att vi inte var borta många timmar så hinner man ändå uppleva så mycket på den här korta tiden. Hoppas det blir fler spontanta och korta resor under sommarens lediga dagar, för det är ju de här dagarna man sedan minns allra bäst.