Filippinerna: Panglao Island
Nu har jag redigerat ungefär hälten av bilderna från Filippinerna, så jag delar upp bilderna i två inlägg. Här är därmed första delen med bilder från första stället vi var på – Panglao Island. Vi flög från Hong Kong till Cebu, tog sedan en båt för att komma till Bohol och därefter taxi för att komma till ön Panglao som ligger precis bredvid Bohol.

Vi bodde i Alona och nära Alona beach, som är det största och populäraste stället för turister, men vi vistades inte där särskilt mycket. Istället åkte vi över dagarna iväg till Dumaluan beach ↑ som är både lugnare och finare. Här trivdes vi!

Vi bodde som sagt i Alona och här är ingången till vårt hotell. Så vackert!

Själva hotellet vi bodde på var väldigt fint det med. Vi satsade inte på de allra dyraste hotellen, men inte heller de billigaste budgethotellen, så det blev nånstans där mittemellan och det var vi riktigt nöjda med hela resan. Lite måste vi ju få unna oss, tänkte vi.

Precis intill vårt hotell fanns världens godaste matställe! SHAKA hette stället och de serverade så sjukt god vegansk mat. Vi gick dit två kvällar i rad för att äta den godaste veganburgaren jag nånsin ätit. 

Wak Wak hette burgaren, lägg det på minnet om ni är påväg dit! Ni blir inte besvikna.

En morgon köpte vi också varsin power bowl där för att få en bra start på dagen. Det var ett bra val! 
En av dagarna åkte vi iväg på en utfärd på havet. Vi startade vid klockan sex och åkte iväg för att titta på delfiner, för att sedan åka vidare till Balicasag Island för att snorkla. Mitt på dagen var det sedan dags för den sista destinationen som var Virgin Islands. ↑

På den här ön finns det absolut ingenting och ön blir nästan helt under vattnet då tidvattnet stiger. Som ni ser är redan halva ön under vatten här. Så fort gick det alltså. Det var en fin upplevelse, men väldigt turistigt och där fanns inget speciellt förutom en liten sandbank.  
Det vi gillade mest med Panglao:
♥ Stort utbud av restauranger
♥ Fina närliggande stränder
♥ Vänliga och trevliga människor som gjorde att stället kändes säkert (då Filippinerna annars är ett ganska oroligt ställe)

Det vi gillade minst med Panglao:
♥ Lite för mycket människor (turister) i vår smak
♥ Det fanns egentligen inte så mycket att göra på själva Panglao, förutom att åka ut på havet en dag (eller en halv dag, för vi var ju hemma redan vid lunch), så det är främst ett ta-det-lugnt-ställe för strandhängare

Totalt tillbringade vi fem dagar på Panglao och sedan åkte vi till Bohol, som alltså är en större ö precis intill Panglao. Där gjorde vi en hel del mer och bilder från Bohol kommer i nästa inlägg, som också blir det tredje och sista reseinlägget. I väntan på det!