Hong Kong
Nu är det dags! Jag har arkiverat, ordnat och redigerat första delen av bilderna från vår resa. Först ut har vi logiskt nog Hong Kong, eftersom det var vår första destination på resan. 

Vi landade i Hong Kong väldigt trötta efter att inte ha sovit på två dygn, men efter ett par timmars vila på hotellet kunde vi börja utforska staden och fånga in intryck. Första intrycket av staden var att den var vääääldigt stor, men samtidigt organiserad, ren och väldigt fungerande. 

Vi besökte Hong Kong Park som är en park mitt bland alla skyskrapor. Det var skönt att komma till ett lugn och parken var riktigt fin!

Här ser man hur parken omringas av alla höga hus. 

På samma gång besökte vi också den zoologiska och botaniska trädgården, som ligger nära Hong Kong Park. Tyvärr var det mest fokus på djuren här, så den botaniska delen var ganska knapp, men det var en fin park ändå.

Ett hus inne i botaniska trädgården fyllt med fina orkidéer. 

Vi gjorde ett besök upp till Victoria Peak för att få se på den fina utsikten över staden. Det är svårt att få med storheten på bild, men man kände sig väldigt, väldigt liten kan jag säga. Vi hade oturen att vara i Hong Kong då vädret var ganska kyligt och dimmigt, så det var ju lite synd. Men alla upplevelser blev desamma ändå, oberoende väder. 

Uppe på Victoria Peak gick det en väg runt hela berget så den promenderade vi. Den promenaden hade nog den finaste utsikten jag nånsin sett. 

Vi bestämde oss också för att åka lite utanför Hong Kong, så vi tog en båt till Cheung Chau Island. 

Där möttes vi av en massa lokala människor, men samtidigt en del turister. Stället var välbevarat och en massa fiskebåtar omringade ön. 

Vi hade några timmar tid att gå omkring på ön innan vi tog båten tillbaka. Ön i sig kanske inte bjöd på så mycket speciellt, men det var en fin upplevelse ändå.

Som sagt var vi i Hong Kong i början av resan, men även i slutet. Första gången var vi där fyra dagar och andra gången endast två dagar, så det blev sex dagar totalt. Under den andra vistelsen gjorde vi inte så mycket mer än besökte Big Buddha, som är en stor staty. 

Vi vistades på området vid Bug Buddha flera timmar, eftersom den ligger på Ngong Ping som bjöd på en massa andra sevärdheter också.

Den sista bilden från Hong Kong. Vi kan ju låtsas att den vinkar “hejdå”, så får det här blogginlägget ett (oplanerat) bra avslut. 

Det vi gillade mest med Hong Kong:
♥ Allting fungerade och var väldigt modernt & futuristiskt
♥ Billig mat
♥ Säkerheten – man kände sig säker och kunde vistas var som helst dygnet runt
♥ Smidigt, snabbt och enkelt att ta sig runt med MTR

Det vi gillade minst med Hong Kong:
♥ Att vädret skulle vara dåligt just när vi råkade vara där
♥ En väldigt dyr stad att leva och bo i (förutom maten)

Det var det! Nu ska jag ta itu med bilderna från Filippinerna, så att jag får fixat inlägg med dem till nästa vecka. Antingen blir det ett eller två inlägg, beroende på hur mycket bildmaterial jag har. 🙂