Allt från snö till solsken
En ny vecka har precis inletts och därför tänkte jag lägga upp några bilder från förra veckan. Jag har samlat på mig fjorton bilder som jag tycker är värda att visas här och trots att det just nu känns som att inget speciellt hände, så har jag tydligen gjort en hel del när man kollar tillbaka på alla bilder som tagits. 

Veckan började så fint med solsken och blommor som slagit ut. När jag gick hem från gymmet en morgon märkte jag nämligen att det här trädet slagit ut i blom och jag var inte sen med att ta fram telefonen för att ta några bilder. Våren är så vacker.

Och sen kom snön. Det fina vårvädret förvandlades plötsligt till det värsta snöovädret. Alla årstider är så diffusa nuförtiden. Maj ska ju vara den finaste vårmånaden då allting blommar och vädret börjar bli varmt… Jag trotsade i alla fall vädret och la på mig mina nya, vita, glänsande skor och begav mig ut på Åbos gator.

En dag lunchade jag och Elin vid Kuori – ett ganska nytt veganskt ställe som jag länge velat testa. Vi tog deras falafelbar för en tia och det var så sjukt gott! Man fick välja om man villa ha bröd eller ris (jag tog bröd) och till det fick man fyra stora falafelbullar. Sedan var det bara att ösa på med det man ville ha – sallader, såser, hummusar, grönsaker… Rekommenderar verkligen!

En annan dag gick jag in till stan och då märkte jag att allt nu påriktigt börjat grönska. Det är så fint, så fint när träden blir gröna! Nu får vi hoppas att snön håller sig borta bara, för jag vill gärna ha varmt och soligt vårväder nu.

På fredag åkte jag hem till Hangö eftersom jag var insatt på jobb hela helgen. Fredagen var jag dock ännu ledig och då passade Ida på att komma till Hangö, så vi cyklade runt i ett par timmar, drack kaffe på Regatta (eller Cafferie som det nuförtiden heter) och visade henne runt i staden.

På lördag jobbade jag först några timmar och sedan kom Petra ner till Hangö för att hälsa på. Vi åt lite pizza och gick sedan ner till Kapellhamnen för att ta några bilder i kvällssolen. Det har varit så roligt med två småbesök i helgen, både av Ida och Petra. Hoppas vi hinner träffas mycket i sommar också, trots att vi alla jobbar på olika orter. ♥

Igår var det morsdag och den dagen tillbringade jag på jobb, där vi delade ut en ros till alla mammor. Efteråt blev det kaffe hos fammo tillsammans med familjen och kusinerna. Vi hade beställt en kaka som alla gladeligen mumsade i sig av. Efter den fullspäckade dagen och helgen var det sedan dags att sätta sig i bilen och åka tillbaka till Åbo igen.

Nu väntar en vecka här, som jag tror att kanske är min sista hela vecka i Åbo innan sommarsäsongen och jobbet börjar påriktigt. Nu ska jag alltså njuta av den här veckan till fullo!