Café Qwensel
På fredag förra veckan mötte jag upp Sarah för att ta en kopp kaffe på ett café. Jag hade spanat in olika platser och bestämt att det är dags för ett besök till Café Qwensel den här gången. Caféet är nämligen bara öppet sommartid så man måste ju passa på nu då det öppnat för säsongen. Vi tog en varsin kakbit, lite dricka och satte oss på innergården i den underbara solen. 

Kaffet serverades ur en fin kanna i koppar med guldkant. Det kändes riktigt nostalgiskt och idylliskt att sitta på det där gamla, mysiga caféet. Café Qwensel ligger förövrigt helt intill ån i Åbo, men innergården gör att den högljudda omgivningen stängs ut. Det var väldigt skönt att sitta där i lugnet och njuta av de urgoda bakverken.

Jag tog nämligen en kladdig, väldigt kladdig, kladdkaka med tillhörande grädde bara för att jag hade ett sådant otroligt chokladsug. Till det en kopp kaffe, för vad är väl bättre än kaffe och choklad kombinerat. Sarah tog en lite somrigare variant med rabarbersaft och britatårta. Allting var verkligen utsökt så jag ger stället högsta betyg. Med andra ord kan jag alltså varmt rekommendera stället!