Planer för sommaren
Precis som tidigare år vill jag i år också fylla i den här listan med planer för min sommar. Det känns som att listan sammanfattar allt jag kommer göra i sommar på ett bra sätt och istället för att göra ett utförligt inlägg om mina sommarplaner får ni nu kolla igenom svaren på den här listan.

Hur ser dina planer för sommaren ut?
Mina planer för sommaren ändrades i sista sekund. Jag hade föreställt mig en sommar i Åbo, men det blir en sommar i Hangö sen ändå. Jag kommer jobba på samma café som tidigare somrar, men det gillas! 

Var kommer du vara i sommar?
Hangö mestadels, men i maj kommer jag försöka vara så mycket som möjligt i Åbo innan sommarsäsongen börjar. Sen vill jag komma till Åbo i sommar också så ofta som möjligt. 

Kommer du att jobba eller ha semester?
Jag har ju haft semester i ett halvår nu, så det blir nog jobb till hundra procent.

Vad ska du göra på midsommaren?
Jag antar att jag åtminstone jobbar på dagarna, men efteråt vill jag gärna grilla och sitta utomhus, så jag hoppas att vädret är fint!

Vilken är din favoritdel av sommaren?
Maj räknas väl kanske inte som en del av sommaren, men jag älskar maj. Då börjar allting blomma och vädret är oftast väldigt fint då. Annars tycker jag om den finska sensommaren, för då är det oftast varmare än i början av sommaren.

Har du några sommar-måsten i år?
Jag vill göra en massa roligt! Som att åka ut till skärgården eller sitta på ett berg och picknicka. Sen vill jag också träffa mina Åbokompisar så ofta som möjligt. 

Kommer du resa nånstans i sommar?
Jag har inget planerat, men så var det ju förra året också och plötsligt befann vi oss i Grekland. Vi får se om vi bokar någon resa eller inte.  

Ska du åka på någon festival i sommar?
Nej, det har jag inte tänkt göra.

Vilket är det bästa stället en varm sommardag?
På havet eller åtminstone nära havet.

Foto: Jemina

Hur ser den perfekta sommarfukosten ut?
I år vill jag dricka fräscha smoothies med somriga smaker, typ jordgubb, persika och hallon.

Vad vill du helst grilla?
Hm… Ost och falafel låter helt okej.

Vilka tre saker klarar du dig inte utan i sommar?
Det absoluta måstet är ögondroppar och allergitabletter. Jag börjar redan nu känna av allt pollen i luften. Det tredje jag vill ha är sol, för vad är en sommar utan sol liksom?

Kommer du att göra något den här sommaren, som du inte gjort tidigare?
Det återstår att se, men jag vill gärna hitta tid för att göra en massa roliga saker mellan alla jobbdagar. 

Vad ska ni göra i sommar? ♥