Vappen 2017
Vappen i år har varit helt fantastisk. Jag har i år, för första gången nånsin, firat vappen påriktigt. Enda sedan jag var 14 år har jag jobbat den första maj och därmed har jag inte firat det destomera. Men i år har jag faktiskt firat och haft det jättekul tillsammans med fina kompisar här i Åbo. Här är några bilder från helgens firande!

Vappafton 30 april

Igår, på självaste valborgsmässoafton, träffades vi hemma hos Ida redan på dagen för att fixa mat tillsammans och dekorera hela lägenheten med färggranna ballonger och serpentiner. Det blev så fint och stämningen blev genast på topp!

Åbogänget! ♥ Tillsammans med dehär fina tjejerna firades vappen, från vänster: Ida, Cecilia, Petra, jag, Emilia och Sarah. Det var så roligt att kunna samlas på ett och samma ställe, då många annars bor på andra orter nuförtiden. 

Vår dekorering och dukning gick i serpentinernas alla färger, men mest i rosa. Så sött och fint.

Vi hade fixat ihop vegetarisk pizza, pastasallad och rågknappar med god färskoströra. Så, så gott!

Vi passade också på att fira Ida som fyllde år för några veckor sedan. Hon blev så glad! ♥ Till efterrätt åt vi här en massa godis och chips, magiskt goda cupcakes, kokosbollar och såklart munkar, som hör vappen till. 

Vi gjorde också en Twister-bål, som smakade farligt gott!

Under kvällen gick vi givetvis också till Vårdberget för mösspåtagning. Senare på kvällen blev det utgång och trots att folkmängden var stor var det riktigt roligt! Vi umgicks och dansade någon timme innan vi sedan gick hem för att hinna sova några timmar. 

Vappdagen 1 maj

För idag har vi börjat maj-månaden med en traditionell picknick på Vårdberget. Samma tjejgäng samlades igen för att avsluta en väldigt bra vapp!

Vi hade med oss rester från gårdagens middag och en massa annat gott. 

Där satt vi i någon timme i den underbara vårvärmen innan alla gick hem till sig igen eller åkte hem till sina andra orter. Det var verkligen det mest perfekta vädret för en picknick – värmande sol och ungefär femton grader. Underbart!

Jag och Markus fortsatte ännu dagen med ett besök till glasskiosken. Det känns nästan obligatoriskt att äta årets första glass den första maj, tycker jag. Jag har ju själv jobbat i en glasskiosk fyra somrar och då öppnade vi alltid den första maj, så kanske det är därför det känns som en viktig tradition.

Sol, glass och vår. Vad mer kan man begära?

Det var de två senaste dagarna! Det har varit två jättefina dagar med det bästa tänkbara sällskapet, bra stämning och underbart väder. Jag tror nog inte att något annat skulle ha kunnat göra den här helgen bättre, så jag kommer nog leva på den här helgen ett bra tag. Dessutom ska vädret vara varmt och fint resten av veckan, så det låter som en riktigt bra början på maj och framför allt sommaren. ♥