Bloggar jag läser
Idag vill jag hylla några av de fina bloggare vi har här i vårt land och därför tänkte jag tipsa om några bra finlandssvenska bloggar! Eller rättare sagt: några av mina favoritbloggar här i svenskfinland. Mina kompisars bloggar kommer ju givetvis alltid hamna på första plats, men eftersom de är med i min blogg så ofta tänker jag nu tipsa om sådana bloggare som jag personligen inte känner lika bra.
♥ Michelle Blomqvist
michelleblomqvist.com

Det här är en bloggare som jag följt i ett par år, men som jag egentligen först under den senaste tiden fastnat ännu mer för. Michelle bloggar väldigt mycket om mode & foto och de senaste månaderna har jag blivit så himla imponerad av hennes bildkvalitet. Vilken utveckling hon gjort, säger jag bara! Jag fastnar ju väldigt snabbt för sådana bloggare som tar fina bilder, eftersom just bilder enligt mig är en av de viktigaste sakerna då man bloggar. Michelle verkar vara en så driven person med sitt egna företag och är i mina ögon en av Finlands bästa bloggare på grund av det höga kvaliteten hon levererar i sina inlägg. Min favorit just nu, helt enkelt!

♥ SofiasMode
sofiasmode.com

Sofia bloggare liksom Michelle om mode. Konstigt nog fastnar jag för modebloggar fastän jag själv inte driver en, men jag tror att den största orsaken är den fina bildkvalitén som Sofia har i sina bilder. Jag har följt Sofia i några år och jag gillar verkligen upplägget att blanda mode, skönhet och lite vardag i inläggen. Man får verkligen en bild av bloggaren, trots att modeinlägg annars kan vara ganska opersonliga, men på något sätt lyckas Sofia göra dem personliga och unika så att man samtidigt lär känna henne bättre. Fina bilder och varierat innehåll, det gillar jag! 

♥ Grön i Åbo 
groniabo.fi

Julia är liksom mig bosatt i Åbo och bloggar om sin intressanta livsstil att leva utan skräp. Det som är så bra med Julias blogg är att den är unik och inte lik någon annan. Man kan alltså räkna med att läsa inlägg om saker man inte läst förut och därför är det lika spännande varje gång det kommer ett nytt inlägg. Det känns som att Julias blogg bara blir bättre och bättre hela tiden och man märker verkligen att hon satsar mer på både innehåll och kvalitet. Jag gillar när det märks utåt att det sitter en driven person bakom bloggen, för då förmedlas blogginnehållet till en på ett helt annat sätt.

♥ Tildasofia
nouw.com/tildasofia

Matildas blogg har jag faktiskt inte läst så jättelänge, men jag har fastnat för hur hon gör sina vardagsinlägg så intressanta. Hon blandar telefonbilder med kamerabilder, liksom jag, och jag antar att det är därför jag tycker om att läsa hennes blogg lite extra mycket. Jag ser mycket av mig själv i bildstilen och att kunna relatera till det gör mig mer inspirerad. Hon fotar också porträttbilder och det gillar jag ju såklart extra mycket. Det är alltid roligt då andra fotografer delar med sig av sina fina bilder. 

♥ Silje Wernér
nouw.com/siljewerner

Det här är en bloggare jag följt flera, flera år redan och det som gör det här till en av mina favoriter är alla fina inlägg om inredning och mat. Siljes inredningsstil är bland de finaste jag sett och hennes bilder är så fina! Jag blir både inspirerad och motiverad av den här bloggen, för det känns lite som ett ställe att hämta positivitet ifrån. Bloggen känns väldigt personlig och det blandat med de fina bilderna hon tar gör bloggen till något jag tycker om.

♥ SandraEmilia 
sandraemilia.com/blogg

Sandra bloggar mycket om mode och företagande. Det som jag tycker om här är att trots att inläggen är moderelaterade bildmässigt så känns de ändå väldigt personliga och intressanta textmässigt. Jag tycker om blandningen av text om vardagliga saker trots att man kanske “bara” visar en outfit. Då får man en mycket större helhetsbild av vem bloggaren är och man lär känna den som skriver på ett helt annat sätt. Därför gillar jag Sandras blogg lite extra mycket! 

Det var några av mina favoriter just nu. Skulle jag nämna alla bloggar jag läser så skulle det finnas över hundra, så jag skalade ner det lite grann. Det som jag försöker göra om jag läser andra bloggar är att kommentera dem, så att de som skriver verkligen vet vem som läser och att de vet att deras inlägg är uppskattade. Det uppskattar jag nämligen också själv, för det är alltid roligt att veta vem som läser ens blogg. 🙂