De första juldekorationerna
Julen har ju redan kommit till alla affärer och det är ju trots allt bara en dryg månad kvar till jul. Då slår Jarina till vet ni. Som den julälskare jag är så är det verkligen dags att få in lite jul i hemmet nu. Igår tog jag upp lådan med alla julsaker från förrådet och idag började jag julinreda – det bästa jag vet! Här får ni se lite hur det blev.

Först upp kom julstjärnan. Jag var faktiskt in på Granit och köpte en ny igår. Det blev en grå med långa, smala uddar. Tidigare hade jag en tjockis-julstjärna, men jag gillar nog den här tusen gånger mer. Så fin och stilren!

Vår Kallax-hylla har jag helt dekorerat om upptills. Temat fick bli silver, för på något sätt symboliserar jag silver med jul. Här fick mina två ljusstakar stå, en ljuslykta och slutligen en stjärna för att toppa jultemat riktigt ordentligt. Jag är dock lite osäker på vilken färgs ljus jag vill ha i ljusstakarna – ska jag fortsätta med vita ljus eller någon helt annan färg? 

Vår ljusslinga fick också inta en ny plats och hänger nu längs med gardinen istället. Tidigare hade vi den ju liggande på batteriet, men i och med att julstjärnan nu hänger ovanför batteriet så blev det lite för mycket ljus på ett och samma ställe. Ljusslingan i sig kanske inte är så julig, men den får nu hänga där och försöka passa in i temat ändå.

Det känns ju lite som att jag blandar en massa olika färger här, både rött och grönt. Å andra sidan så passar de ändå ganska bra ihop och fram tills jag hittat nya passande kuddfodral (om jag hittar) så får den här lösningen fungera. 

Det kommer med säkerhet upp fler blogginlägg om julinredning innan jul. Jag måste ju åtminstone hitta en julgran och gärna en så liten som möjligt som inte barrar, dvs. det optimala skulle vara en mini-plastgran som ser verklig ut. Tips på var jag hittar sådana? 

Om jag är taggad på jul? JA.