Ett magiskt norrsken
Jag hade egentligen redan gått och lagt mig när det plingade till i telefonen och min norrskens-app meddelade att det fanns stor chans att se norrsken i natt. Samtidigt hade jag fått ett meddelande av Ida som sa att hon var påväg ut. Jag kände att det inte fanns så många andra alternativ än att stiga upp ur sängen, klä på sig och gå ut på norrskensjakt. Jag träffade Ida högst uppe på Vårdberget lite efter midnatt. Då var ännu norrskenet svagt och knappt befintligt. Men! Efter ungefär en halv timme dök det upp världens våg med norrsken.

Jag som alltid bott så långt söderut har aldrig sett annat norrsken än en grön liten remsa, men nu kom det ett dansande rött-grönt norrsken. Jag blev så tagen i stunden att jag inte ens hann ta någon bild då det var som allra starkast, men några bilder fick jag i alla fall då det fina norrskenet dansade runt domkyrkan. Det var helt magiskt. Tänk att man får uppleva det så här starkt här, trots att vi är långt söderut och mitt i stadens ljus dessutom. Hoppas verkligen på fler norrsken i vinter, men då ska jag vara välförberedd och välja en plats som inte störs av allt stadsljus.