Årets första snö

Årets första snö fick vi se falla ner på onsdagkväll. När jag sedan vaknade igår var marken fylld av snö. Det var precis sådär passligt mycket snö för att det skulle se fint ut på bild, trots att vägarna i sig var väldigt slaskiga och blöta.

Jag tog därför en morgonpromenad med kameran upp till Vårdberget igår. På mig hade jag mina vinterskor och jag kunde redan efter första vattenpölen konstatera att dessa nog börjar bli både gamla och slitna i och med att mina fötter var allt annat än torra. Nästa gång blir det gummistövlar!

Jag fick i alla fall se en fin utsikt över det snötäckta Åbo och jag fick genast lite mer julstämning i kroppen. Jag är ju förberedd på att det här kommer regna bort de närmsta dagarna och därför hoppas jag att vi får se snön igen senast i december då alla julmarknader drar igång. En julmarknad med snö är bland det bästa och mysigaste som finns.

Övergången mellan höst och vinter är ganska påtaglig just nu när en del av löven fortfarande hänger kvar på träden och det är fint, så fint! Nu när det är ett par minusgrader är det ju som allra finast. Snön finns fortfarande kvar och solen lyser så fint, trots att det kyler lite om kinderna.