En höstdag i Nådendal
Igår, då det var solig men kall dag, bestämde jag och Markus oss för att göra nånting roligt utav dagen. Vi hade egentligen tänkt gå och kolla på ett nytt matbord, men eftersom butikerna inte öppnade före tolv passade vi på att åka till Nådendal så länge. Nådendal ligger såpass nära Åbo att man kommer dit på mindre än en halv timme, men konstigt nog åker man ändå inte dit så ofta.

Det var som sagt en kall dag med minusgrader hela dagen. Det kändes verkligen i hela kroppen och vi kunde inte vistas utomhus alltför länge i våra höstkläder. Vi hann i alla fall gå runt på de små gatorna, kolla in hamnen och se på de fina trähusen innan kylan blev för smärtsam.

Nådendal är en såndär typisk sommarstad som är helt död resten av året. Lite som Hangö. Antalet människor vi såg under vår timme här kan räknas på en hand. Det var med andra ord lugnt och tyst, men det gjorde oss ingenting för då fick vi ju gå omkring i lugn och ro.

Gata upp och gata ner med fina trähus i alla världens färger. 

Trots kylan vägrar löven att släppa taget helt och det är så vackert. De sista höstdagarna är nog på gång nu känns det som och troligtvis kommer vi få årets första snö den här veckan om väderprognoserna stämmer. 

Vackra höst och vackra Nådendal. Det var en fin snabbvisit. Man fick verkligen se en helt annan sida av staden nu då den är så tyst. Hemma i Åbo igen fick man däremot ta del av betydligt mer ståhej, då det har ordnats marknad hela helgen. Ibland är det tur att man inte behöver åka så långt för att komma bort från storstadens ljud och liv.