En vecka med och utan snö
Jag hann ta några bilder både innan och efter att snön kom i onsdag, så här är nu några ögonblick jag fångat med telefonen. De flesta bilderna är från förra veckoslutet när jag hade besök av Emilia hela veckoslutet.

Det var en fin helg för en vecka sedan. Solen sken, men det var riktigt riktigt kallt. Ån var helt stilla så allt speglade sig i den sådär fint, som ni ser. Det ordnades också en marknad längs ån, så det var verkligen perfekt väder för alla försäljare och köpare.

Jag tog med mig Emilia på en promenad, eller två promenader kanske det till och med hann bli. Vi hittade en massa fina löv på vägen och stannade där för att dokumentera några av de sista höstbilderna.

Den första frosten fick jag också uppleva. Det såg fint ut tyckte jag och skrev “åbo” i frosten. På kvällen samma dag träffade vi upp Cecilia och hade en mysig liten tjejkväll alla tre. Vi åt fruktsallad med mycket grädde och drack roséskumppa samtidigt som vi pratade om allt och inget, som det brukar göras varje gång vi ses. En så fin kväll med två fina tjejer. ♥

På söndag förde vi Emilia till en brunch, medan jag och Markus fortsatte vår väg till Nådendal. Det var en kall, men fin dag och jag visade er ju redan bilder från Nådendal i det här inlägget. 

Sedan började en ny vecka – den här veckan. Jag har inte haft några speciella planer överhuvudtaget, men en promenad har jag och Cecilia i alla fall hunnit med. Det var lite grått och dystert väder, men perfekt väder för att vara ute och gå. 

Grått och dystert hann det inte vara länge i alla fall, för dagen efter det kom redan snön. Här kan ni se fler bilder från årets första snö. I och med att snön kom så var det också dags att inviga vintersäsongen med jultårtor och glögg! Det var inte en dag för tidigt kan jag lova. 

Jag har passat på att köpa en stor och varm vinterrock också. Den tog jag i bruk samma dag som snön kom och den höll bra mot både kylan och det blöta som droppade ner från träden. Efter allt snökaos har jag den här helgen tagit det ganska lugnt. Igår gick jag och Markus först omkring i Mylly utan att egentligen köpa något alls. På kvällen gick vi ut och äta och avslutade sedan kvällen på Portti med varsin dricka. Det var en lugn och välbehövd dag. 

Idag har jag hunnit städa sovrummet och rensa allt från det gamla skrivbordet. Vi har nämligen köpt ett nytt skrivbord som är precis lika brett som vår lilla skrivbordshörna. Det passar med andra ord helt perfekt! Tanken är att det här ska bli vårt bådas arbetsställe nu, så att vi inte behöver sitta i soffan eller i matbordet när vi jobbar eller är på datorn. Nu ska jag återgå till min lilla söndagsstädning så att lägenheten blir skinande ren inför den kommande veckan! 🙂