Lite mer av oktober
Igen har en höstvecka gått och man börjar känna att hösten sakta men säkert närmar sig sitt slut. Istället för att hänga på träden, bildar nu löven tjocka och halkande ytor på vägarna. Här är några telefonbilder från den senaste veckan här i Åbo.

Jag har gått väldigt många promenader i det fina höstvädret. Här gick jag och Markus en dag till Samppalinna när vädret för en gångs skull var riktigt soligt och varmt. 

En dag blev vi bjudna på middag på Dennis, det där klassiska pizzastället här i Åbo. Jag tog dock en pasta istället och det visade sig vara den godaste pastan jag nånsin ätit, på riktigt! Den innehöll lime, avokado, fetaost, tomat, spenat och pinjenötter. Behöver jag ens säga mer? Ät den om ni går till Dennis! 

Samma kväll träffade jag upp Cecilia, Petra och Ida för lite kvällsfika på Tiirikkala. Ofta brukar vi ju träffas lite tidigare om vi fikar, men det var riktigt mysigt att träffas en kväll också! Det är tyvärr ganska få caféer som har öppet så sent på kvällen här i Åbo, men som tur har Tiirikkala det.

En annan dag har jag gått den klassiska årundan, dvs till Hallisforsen och tillbaks, tillsammans med Cecilia. Det här med promenader med Cecilia börjar bli en klassisk grej vi ofta gör. Vi har alltid så mycket att prata om när vi träffas, trots att vi träffas nästan varje dag, och istället för att bara sitta inne passar det bra att röra på sig lite samtidigt. 

Många dagar har det ju tyvärr också regnat, vilket gör att man inte är riktigt lika produktiv. Som tur bor jag nära centrum så att gå in till stan trots regnet gör inte så mycket. Här stannade jag till under några träd efter att ha fått en fin bild i mitt huvud. Den bilden jag hade i huvudet blev ju kanske inte riktigt lika fin då jag sedan tog den, men det blev ett par höstbilder i alla fall.

Den sista bilden för den här gången! Igår påbörjade jag, Cecilia, Petra och Ida vår halv åtta hos mig -runda. Vi ska alla i tur och ordning bjuda på en trerättersmiddag och först ut var Ida. Hon bjöd på så god mat och underhållning. Jag tog bilder med kameran också så jag tänkte sammanställa allt sen då alla bjudit på mat, så att det blir ett inlägg av alla fyra gånger. Om ett par veckor är det redan dags för vår andra middag och det ser jag så framemot! 🙂