Roadtrip: Sverige
Nu är det dags för del ett av bilder från vår roadtrip som vi gjorde för en månad sedan, den 16-31 augusti. Det var en minnesvärd resa, men samtidigt väldigt påfrestande och det är väl eftersom jag först nu har tagit itu med bilderna från resan. Det tog en hel månad att smälta allt som vi hann göra och nu är det riktigt roligt att titta tillbaka på alla bilder och minnas de fina studerna.

Tidigt på morgonen kom vi iland i Stockholm efter en natt omborg på Viking Grace. Vi hade proppat magarna fulla föregående kväll på buffén så vi körde en bra bit innan det var dags att stanna för frukost. Ett av våra första stopp den där soliga och varma sommardagen var Västervik – ett av mina favoritställen under hela resan faktiskt.

Jag kan ju passa på att flika in en karta över hur vi körde så att ni förstår. Den röda linjen är ditvägen och den orange linjen är hemvägen, dvs. vi körde ner längs Sveriges östkust och kom upp västkusten.

Våra stopp i Sverige på ditvägen (röd): Stockholm – Västervik – Borgholm (Öland) – Åhus. 
Våra stopp i Sverige på hemvägen (orange): Halmstad – Göteborg – Marstrand – Borås – Stockholm. 

Jag lägger upp kartan i de andra reseinläggen också så att det är lättare att följa med. 

Mera Västervik! Staden var fylld med fina pastellfärgade trähus och små, smala gator. Vilken idyllisk svensk sommarstad säger jag bara. Jag har ju bara besökt västkusten tidigare, men östkusten har sina pärlor den med.

Trots att det bara blev ett snabbesök i staden var det verkligen värt det. Vi hade inte planerat att stanna här, men som tur gjorde vi det för det här var en av få varma sommardagar vi hade på hela resan. Så snälla ni, besök Västervik om ni har vägarna förbi! Det var så värt det. ♥

Vi körde vidare mot Öland, men där var vi inte desto längre utan bara över natten på en camping. Följande dag åkte vi istället utvilade över till fastlandet igen och besökte Kalmar slott! Det var stort och mäktigt med häftiga kanoner som omringade vallen runt slottet. 

Ett snabbstopp i Åhus. Vi parkerade husen vid denna enorma fabrik och funderade vad en så liten stad som Åhus kan tänkas ha för industri mitt i centrum. Efter att ha sett några Absolut-flaskor kom vi ju sedan på att det är här som den alkoholen tillverkas, för det står ju faktiskt “Produced av bottled in Åhus, Sweden” på alla flaskor kom vi sedan på, haha. Ibland blir man förvånad över vad man kan möta då man inte har planerat destinationer på förhand.

Sedan åkte vi över till Danmark-Tyskland-Holland, men det kommer egna inlägg om de länderna! Så vi fortsätter med Sverige och våra platser vi besökte på hemvägen.

Vi åkte ganska snabbt till Göteborg genast efter att vi passerat den danska gränsen på hemvägen, med undantag för ett stopp i Halmstad och Ullared (!!!). Det var ganska drömmigt att gå omkring på Ullared (eller Gekås som själva shoppingcentret egentligen heter) måste jag medge och det är kanske därför jag inte har en enda bild därifrån heller. Jag var allt för fokuserad på shoppingen. Istället kommer här en drös med bilder från Göteborg! Här är en från vår morgonpromenad i Slottsskogen. 

Mulet var det för det mesta, men vad gjorde det. Göteborg var sig likt ändå. Vi hann gå en hel dag på stan och besökte givetvis Nordstan och Avenyn – två måsten då man är där. Dock måste jag tipsa om Frölunda torg, för jag tycker shoppingen där är mycket bättre än inne i stan! Tips, tips. 

Vår spårvagn till Angered, där min mammas moster bor. Det var hos henne vi huserade tre dagar och servicen var som vanligt på topp. Det är alltid lika roligt att åka dit och bli bortskämd med all god mat och sällskap. 

En av våra sista dagar på resan var vi faktiskt till Marstrand också. Det var en lördag så det var såklart mycket människor där, men det gjorde inte så mycket. Vädret var varmt och det här förblev årets sista sommardag. Vi hade turen att ha två varma sommardagar under vår roadtrip – en då vi var i Västervik och den andra här, i Marstrand. Efter en heldag på Marstrand var det dags att åka till Göteborg igen, packa ihop alla saker, köra via Borås och sedan mot Stockholm där färjan väntade på oss. 

I nästa reseinlägg blir det bilder från Danmark!