Vad jag egentligen gör
Mars blev april och snart blir april maj. Våren kom riktigt fort i år. Kanske inte vårvärmen, men våren i sig har ju redan kommit. Tiden har nog gått extra fort för mig eftersom jag har jobbat. Jag berättade tidigare att jag har jobbat hela våren och ja, det fortsätter faktiskt ända till sista maj. Det var meningen att jag bara skulle jobba mars, men jag har sedan förlängt mitt vikariat två gånger. 
 
Jag jobbar på ett dagis. Jag har aldrig jobbat med barn tidigare och jag har inte ens någon utbildning till det här, men eftersom chansen kom ville jag ta vara på den. Det har varit riktigt svårt att få ett jobb, måste jag säga. Att utbilda sig i en bransch där konkurrensen är stenhård och dessutom i en bransch som kanske inte riktigt är så välutvecklad här i Finland har inte varit det lättaste. Jag trodde stenhårt på att det skulle vara lätt att få ett jobb efter examen, men nej nej nej. Inte i Åbo i alla fall.

Så ja, en dagistant är vad jag är just nu. Måndag till fredag varje vecka. Jag måste nog säga att jag var inställd på att det här inte skulle vara något för mig och det kanske är därför jag blev så positivt överraskad – inga förväntningar liksom. Trevligt dagis, roliga kollegor och bra gemenskap. Ja, jag trivs sjukt bra! 

En dryg månad har jag kvar på dagiset och sedan åker jag till Hangö för ett par månader jobb där på det gamla, goda caféet. Det har jag inget emot, så det blir riktigt roligt det också. I höst däremot… Jag har faktiskt sökt till två skolor, så om jag har tur kommer jag in till någon av dem. Det återstår att se vad som händer. Nu har jag i alla fall fullt upp ända till slutet av sommaren, så det är roligt!