Det bästa från sommaren
Sommaren 2018 har varit den finaste på länge. Om inte den finaste jag nånsin upplevt. Trots att det känns som att jag har jobbat i ett så har jag faktiskt hunnit njuta ovanligt mycket den här sommaren. Mentalt kanske jag aldrig har känt mig ledig, men jag har i alla fall fått tankarna på lite annat än bara jobb vilket har varit skönt.

Därför vill jag nu sammanställa sommarens finaste ögonblick med hjälp av några bilder jag tagit. I och med att jag köpte min nya kamera har det varit så mycket enklare att överföra bilder och redigera dem istället för att själv vara tvungen att sätta sig vid datorn och redigera bilderna där. 


Klicka på bilderna för att se de större.

Fyra dagar i slutet av juli tog jag faktiskt ledigt från jobb för att hinna med en ordentlig vistelse i Rosala. Jag och Markus bl.a. cyklade från Rosala till Hitis, stannade till på stranden för att simma i det varma vattnet och en av dagarna åkte vi på en utflyktsdag till Högsåra. Vi tog cyklarna med oss och åkte färja två gånger för att komma fram. En så rolig upplevelse! Vi passade såklart på att besöka Farmors café där min fina kusin jobbar och så besökte vi såklart släktingarna som också bor där. På hemvägen stannade vi lite längre i Kasnäs för att ta en glass i det varma vädret innan färjan kom och tog oss tillbaka till Rosala. Så fin dag!

Vi hann också ut till stugan då vi en gång var i Rosala. (Normalt bor vi alltså på fasta Rosala, medan stugan ligger på en ö utanför. Trots att Rosala också är en ö, såklart. Knepigt det där.) Det är min moster och hennes familj som bor där mest nu, så vi åkte ut tillsammans med de. Efter grillning, bastubadande och vin klättrade vi upp till öns högsta punkt för att få se den fina solnedgången. 

Förutom en Rosala-vistelse har jag också hunnit med ganska många Åbo-besök under sommaren. Här var vi på en av sommarens varmaste dagar och gick en såndär helt vanlig kvällspromenad längs ån. 

På dagen hade vi fikat på Café Qwensel och som alltid var där lika mysigt och idylliskt!

Jag har också hunnit vara turist i min egen hemstad. Det är inte ofta jag har hunnit röra mig på andra ställen än mellan jobb och hem under sommaren, men några dagar har jag i alla fall fått njuta av Hangös fina natur och omgivning.


Jag har simmat, varit på after work med flickorna, ätit middag med familjen plus respektive på Casino, cyklat runt i staden och bara njutit av den fina sommaren både på dagarna och på kvällarna.

En dag nu i augusti fick jag dessutom besök av finaste Cecilia! Vi åt på Skiffer där vi också drack en god mimosa, sedan forsatte vi med en drink på HSF Marine. Dagen därpå visade jag henne alla små butiker i Hangö och sedan besökte vi vattentornet, gick på kvällstorget och satt på klipporna vid stranden. En så bra dag, igen en gång!

Därtill så har jag och Markus också hunnit till Sveaborg. Vi var där också för fem år sedan så det var roligt att vara där igen. Det känns ju som ett ställe man måste besöka nu och då, trots att det är väldigt turistigt. 

Och nu hörni. Nu ska vi precis packa ihop bilen och dra iväg till båten för vi ska åka över till Sverige och Norge. Exakt hur länge vi stannar vet vi inte, men kring tio dagar skulle jag gissa. Senast i slutet av nästa vecka måste vi vara hemma för sedan börjar ju skolan veckan därpå. Det blir roligt med lite semester trots att det inte är långt bort, men sådana resor kan ju bli minst lika roliga ändå. 

Det blir nog ett bra avslut på sommaren det. Hoppas ni också haft en fin sommar! ♥
Tidigare inläggNästa inlägg

Kommentarer

0 Replies to “Det bästa från sommaren”

  • Linda
  • 15 augusti 2018,  22:52
  • Svara
  • Du ser ut att ha haft en bra sommar. snygga bilder!

   Du som är så bra på bloggdesign- har du någon aning om varför det på alla som har blogg.se är ett så stort mellanrum före headern på bloggen? beror det på någon annons och finns det något sätt att få headern högre upp?

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *